Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : «Διασωλήνωσαν την αδελφή μου την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο»

Κοροναϊός : «Διασωλήνωσαν την αδελφή μου την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο»

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής πλέον είναι δραματική, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες σχετικά με την αντιμετώπιση ασθενών, όπως αυτή του Γιώργου Θανόπουλου στο «LIVE NEWS»

Δεκάδες ασθενείς διασωληνώνονται σε κοινούς θαλάμους, νοσηλεύονται για μέρες σε απλές κλίνες μέχρι να βρεθεί κενό κρεβάτι στην εντατική, καθώς έχουν αρχίσει και «στερεύουν».

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής πλέον είναι δραματική, ενώ δεν λείπουν οι καταγγελίες σχετικά με την αντιμετώπιση ασθενών, όπως αυτή του Γιώργου Θανόπουλου στο «LIVE NEWS».

Περιγράφει πως οι γιατροί διασωλήνωσαν την 63χρονη αδελφή του στην απλή κλινική Covid, στο ίδιο δωμάτιο που νοσηλεύεται η 23χρονη κόρη της με άλλη σοβαρή ασθένεια.

«Δίπλα – δίπλα στο δωμάτιο. Βλέπει τη μητέρα της να είναι σε αναισθησία. Η αδελφή μου είναι διασωληνωμένη και η ανιψιά μου δίπλα της».

Σκηνές πολέμου

Σκηνές πολέμου διαδραματίζονται στα νοσοκομεία της Αττικής. «Διασωλήνωσαν την αδελφή μου την ώρα που μιλούσαμε στο τηλέφωνο» λέει ο Γιώργος Θανόπουλος.

«Μίλησα τελευταία φορά με την αδελφή μου χτες πριν τη διασωληνώσουν, η οποία βέβαια δεν μπορώ να εξηγήσω πως σε χρόνο ‘dt’ διασωληνώθηκε γιατί μιλάγαμε και μου λέει ‘με πάνε για διασωλήνωση’ και σοκαριστήκαμε».

Από χτες το μεσημέρι, οι γιατροί στο «Γεννηματάς» ψάχνουν εναγωνίως κρεβάτι ΜΕΘ για την 63χρονη αδελφή του. Ο ίδιος βρίσκεται πάνω από το ακουστικό περιμένοντας ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο.

«Δεν μας έχουν πει τίποτα. Καταρχήν με το «Γεννηματάς» είναι πάρα πολύ δύσκολο να επικοινωνήσουμε. Οι νοσοκόμες όταν ευκαιρούν θα σηκώσουν το τηλέφωνο, θα μας πουν κάτι πολύ τυπικό. Επικοινωνία με μηνύματα με τη μικρή μέχρι εκεί».

24ώρες μετά τη διασωλήνωση, μάνα και κόρη παραμένουν σε διπλανά κρεβάτια. «Δεν μπορεί να πλησιάσει κανείς εκεί, δεν μπορούμε να προσφέρουμε τίποτα. Δεν μπορώ βασικά γιατί μόνο εγώ έχω μείνει έξω. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος».

Μια επίσκεψη στο Αττικόν για τη προκαθορισμένη θεραπεία της 23χρονης ανιψιάς του απέβη μοιραία. Σύμφωνα με τον κ. Θανόπουλο, η επίσκεψη στο Αττικόν είναι αυτή που οδήγησε στην ασθένεια την ανιψιά του και μετά την υπόλοιπη οικογένειά του.

«Η μικρή της έκαναν εξετάσεις αίματος και βρήκαν ότι έχει Covid. Αυτομάτως έκαναν εξετάσεις και στη μητέρα της. Έχει λοιπόν και αυτή. Με ποιους ήρθε σε επαφή; Ήρθε με την άλλη μου αδελφή και την μητέρα μου».

Λίγες ώρες αργότερα, οι δύο αδελφές του, τα δυο ανίψια του και η μητέρα του, ήταν και τυπικά, όπως έδειξε το τεστ, θετικοί στον κοροναϊό. Όπως λέει ο κ. Θανόπουλος, προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατήσει στο σπίτι τη μητέρα του για να μην περάσει την ίδια οδύσσεια στο νοσοκομείο.

«Προσπαθούμε αν μπορέσουμε να μην πάει στον νοσοκομείο. Όσο μπορούμε να μείνει στο σπίτι τουλάχιστον γιατί και να πάει στο νοσοκομείο σε κάποιο ράντζο θα είναι».

Ο Γιώργος Θανόπουλος είναι ο μοναδικός από την οικογένεια που δε νοσεί, αν και όπως λέει, δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να βοηθήσει τους αγαπημένους του.

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024