ΗΠΑ : Θα μοιραστούμε το πλεόνασμα εμβολίων λέει ο Μπάιντεν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν εμβόλια κατά της Covid-19, αλλά οποιοδήποτε πλεονάσματα εμβολίων θα μοιραστούν με άλλες χώρες του κόσμου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Αμερικανοί θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν εμβόλια κατά της Covid-19, αλλά οποιοδήποτε πλεονάσματα εμβολίων θα μοιραστούν με άλλες χώρες του κόσμου.
«Θα ξεκινήσουμε και θα διασφαλίσουμε ότι Αμερικανοί θα εμβολιαστούν πρώτοι, αλλά στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους μετά από μια κοινή ανακοίνωση με τους διευθύνοντες συμβούλους της Johnson & Johnson και της Merck για την κοινή τους προσπάθειά να παρασκευάσουν περισσότερα εμβόλια.
«Εάν έχουμε ένα πλεόνασμα, θα το μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμευτεί να χορηγήσουν 4 δισεκατομμύρια δολάρια στον παγκόσμιο μηχανισμό COVAX για τη διανομή εμβολίων σε αναπτυσσόμενες χώρες.
- Η δωρεά της Μέριλ Στριπ στο Εθνικό Μουσείο Ιστορίας Γυναικών
- Προσφέρει ασφάλεια η αστυνομία;
- Σημαντική ενίσχυση για την δημοτική αστυνομία Θεσσαλονίκης
- Τσουκαλάς: Δεν ενδιαφέρει τον Γεωργιάδη αν κάποιοι επιβουλεύονται τη χώρα και θέλουν να έχουν πρόσβαση σε κρατικά μυστικά;
- H Meta δεν μπαίνει στον κόπο να μπλοκάρει τις διαφημίσεις απατεώνων
- Αλγόριθμοι, παραπληροφόρηση και Fake News: Μπορεί η ΕΕ προσπαθεί να κρατήσει την αλήθεια ζωντανή;





