Υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες
Την έναρξη από σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, της υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Μάρτιο εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Την έναρξη από σήμερα, Τετάρτη 10 Μαρτίου, της υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας για τον Μάρτιο εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.
Η διαδικασία υποβολής
Από σήμερα 10/3/2021, για τον μήνα Μάρτιο ή μέρος αυτού, δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις – εργοδότες για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες [σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 39363/1537/30-9-2020 ΚΥΑ (Β΄ 4262) της οποίας η ισχύς παρατάθηκε με την υπ’ αριθ. 10602/226/8-3-2021 ΚΥΑ (Β΄ 926)].
Οι δηλώσεις υποβάλλονται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» με την επιλογή της ειδικής περίπτωσης: «Περιπτώσεις εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας 1.1. «Άτομα Υψηλού κινδύνου» του άρθρου 1 της ΚΥΑ υπ’ αρ. 37095/1436/17‐09‐2020 (Β΄ 4011)».
Υπενθυμίζεται ότι μόνο οι εργαζόμενοι των οποίων η σύμβαση εργασίας τους τίθεται σε αναστολή για πρώτη φορά υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.
- Πράσινο φως για το νέο γήπεδο της Ρόμα
- Bugonia: Γιατί η σκοτεινή αλληγορία του Γιώργου Λάνθιμου αξίζει Όσκαρ;
- Κικίλιας: Η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί ταχύτερα για την ανταγωνιστικότητα της ναυτιλίας
- «Τους περιμένουμε»: Έτοιμο το Ιράν για πιθανή χερσαία εισβολή των ΗΠΑ – «Δεν θα κλείσουμε τα Στενά του Ορμούζ»
- Φάμελλος για την απώλεια του Άλκη Ρήγου: Ήταν τιμή μας να σε αποκαλούμε σύντροφο
- Ο Άλκης Ρήγος και το βαθύ αποτύπωμά του στο πανεπιστήμιο και το κίνημα












