Κοροναϊός – Ιταλία : Μέχρι τα μέσα Μαρτίου η βρετανική παραλλαγή θα έχει κυριαρχήσει
Βάσει των προβλέψεων του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας έως τα μέσα Μαρτίου στην Ιταλία η βρετανική παραλλαγή του ιού θα ανιχνεύεται στην πλειοψηφία των μολύνσεων από κοροναϊό.
Η αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κοροναϊού και των οικονομικών συνεπειών της ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης το βράδυ της Τρίτης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι με έξι υπουργούς της κυβέρνησής του.
Βάσει των προβλέψεων του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, στις οποίες έγινε ευρεία αναφορά στην αποψινή σύσκεψη, έως τα μέσα Μαρτίου στην Ιταλία η βρετανική παραλλαγή του ιού θα ανιχνεύεται στην πλειοψηφία των μολύνσεων από κοροναϊό.
Ήδη στην φάση αυτή, αποτελεί το 30% των νέων κρουσμάτων της Covid 19.
Αυστηρά μέτρα σε επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές
Όπως διέρρευσε, σήμερα δεν έγινε ευθεία αναφορά στην δυνατότητα περαιτέρω ανοίγματος επιχειρήσεων και εμπορικών δραστηριοτήτων.
Σύμφωνα όμως με πολλούς σχολιαστές, επιβεβαιώνεται η πρόθεση της κυβέρνησης Ντράγκι για υιοθέτηση απαγορεύσεων και προληπτικών μέτρων, σε τοπικό επίπεδο, σε περιοχές που καταγράφουν αύξηση των μολύνσεων.
Παράλληλα, οι ειδήμονες που συμβουλεύουν την ιταλική κυβέρνηση, φέρονται να επέμειναν στο ότι, πριν αποφασιστεί η όποια ενδεχόμενη χαλάρωση των μέτρων προστασίας (όπως ζητά μέρος των κυβερνητικών εταίρων) θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι πιθανές συνέπειες επι της δημόσιας υγείας.
Αύριο, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα θα ενημερώσει το κοινοβούλιο για το πώς προτίθεται η νέα κυβέρνηση να ανανεώσει μέτρα και περιορισμούς που αφορούν τον κοροναϊό, μετά την λήξη του ισχύοντος διατάγματος, στις 5 Μαρτίου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Επιστράτευση: Τι ισχύει στην Ελλάδα και πότε έγινε η τελευταία
- Τρόμος σε τουρνουά τένις στα ΗΑΕ: Παίκτες φεύγουν τρέχοντας το κορτ μετά από επίθεση drones (vid)
- Ιράν: Οι βομβαρδισμοί προκαλούν τρόμο στην Τεχεράνη, αλλά δεν υπάρχουν ενδείξεις για διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος
- «Νεκρός ο Κουέιντιν Ταραντίνο από πυρά του Ιράν στο Ισραήλ» – Ένα fact check
- H COSMOTE TELEKOM Χρυσός Χορηγός των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ μέχρι το 2030
- Ερντογάν: Επιδεινώνεται η αστάθεια στην περιοχή, η Τουρκία συνεχίζει αποφασιστικά για την ειρήνη


