Μεξικό : Βοήθεια 4 δισ. δολαρίων θα χορηγήσει ο Μπάιντεν σε χώρες της κεντρικής Αμερικής
Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέφερε σήμερα ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, τον ενημέρωσε ότι σκοπεύει να χορηγήσει βοήθεια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γουατεμάλα, το Σαλβαδόρ και την Ονδούρα.
Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέφερε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν, τον ενημέρωσε ότι σκοπεύει να χορηγήσει βοήθεια ύψους 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Γουατεμάλα, το Σαλβαδόρ και την Ονδούρα.
Ο Λόπες Ομπραδόρ είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν με βασικό θέμα συζήτησης το μεταναστευτικό. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να δράσουν για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της κεντρικής Αμερικής.
Να χορηγηθεί η βοήθεια απευθείας στους κατοίκους
«Πιστεύω ότι η βοήθεια θα έπρεπε να χορηγηθεί απευθείας (…) στους κατοίκους της Ονδούρας, του Σαλβαδόρ και της Γουατεμάλας. Δεν νομίζω ότι θα είναι αδιακρισία να πω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν μου είπε ότι θα αποδεσμεύσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει αυτές τις τρεις χώρες», είπε ο Μεξικανός πρόεδρος.
Ο Λόπες Ομπραδόρ ευχαρίστησε επίσης τον Μπάιντεν επειδή δεσμεύτηκε να νομιμοποιήσει χιλιάδες παράτυπους μετανάστες στις ΗΠΑ, πολλοί εκ των οποίων κατάγονται από το Μεξικό.
Από το 2018, χιλιάδες άνθρωποι από χώρες της κεντρικής Αμερικής προσπάθησαν να φτάσουν στις ΗΠΑ, μέσω του Μεξικού, για να βρουν δουλειά ή για να ζητήσουν άσυλο.
Περισσότερα από 12 τέτοια καραβάνια μεταναστών επιχείρησαν ανεπιτυχώς να φτάσουν μέχρι τα σύνορα. Το τελευταίο, που ξεκίνησε από την Ονδούρα, διαλύθηκε τελικά από την αστυνομία στη Γουατεμάλα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
- Ρωσία: Έξι χρόνια κάθειρξης στον επικεφαλής κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς
- Τι γνωρίζουμε για το χριστουγεννιάτικο χτύπημα του Τραμπ σε βάση του Ισλαμικού Κράτους στη Νιγηρία
- Ολυμπιακός: Ψάχνει μεγάλο διπλό στην Μπολόνια κόντρα στη Βίρτους
- Το κρίσιμο σήμερα δεν είναι «τι θέλει ο λαός», αλλά ποιες επιλογές του προσφέρονται
- Καλύτερη ζωή: Τα δύο μυστικά για να την πετύχουμε
- Ο Άσαντ από τη «Ρωσία με Αγάπη»: Η παραδεισένια ζωή ενός έκπτωτου δικτάτορα






