Ακάρ : Αναμένουμε διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα
«Η Τουρκία αναμένει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ
«Η Τουρκία αναμένει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών» δήλωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ.
«Επιθυμούμε και αναμένουμε την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου και των διμερών συμφωνιών. Από αυτήν την άποψη, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στις σχέσεις καλής γειτονίας. Πιστεύουμε ότι όλα τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων και συνομιλιών και ότι πρέπει να βρούμε πολιτικές λύσεις» ανέφερε ο Χουλουσί Ακάρ έπειτα από συνάντησή του με τον Γερμανό πρέσβη στην Αγκυρα, μία ημέρα μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του κατά της Ελλάδας.
Ο ίδιος είπε ότι προκειμένου να συζητηθούν αυτά τα ζητήματα, αναμένουν «διερευνητικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο εμπιστοσύνης και μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, και συνομιλίες για αποφυγή συγκρούσεων, που ξεκίνησαν μετά τις συζητήσεις περί πραγματοποίησής τους μεταξύ του Προέδρου μας και του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ. Αναμένουμε από όλα τα τρίτα μέρη να αξιολογήσουν με αντικειμενικότητα τα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας» συμπλήρωσε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλούσι Ακάρ.
Akar’dan Atina yönetimine mesaj.
“Yunanistan ile görüşmelerin yeniden başlamasından yanayız” pic.twitter.com/M8uVJnbNki— ÜLKE TV (@ulketv) January 5, 2021
- Συρία: «Εξαρθρώθηκε» νέος πυρήνας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ – «Αβάσιμες κατηγορίες», λέει η οργάνωση
- ΗΠΑ – Ρωσία: Τηλεφωνική επικοινωνία Ρούμπιο – Λαβρόφ και συζήτηση κυρίως για Ουκρανία και Ιράν
- Βραζιλία: Ενοπλη επίθεση 13χρονου μέσα σε σχολείο – Νεκρά δυο μέλη του προσωπικού
- Στενά του Ορμούζ: Σχέδιο απόφασης του ΣΑ του ΟΗΕ για την ελευθερία της ναυσιπλοΐας συνέταξαν οι ΗΠΑ
- ΗΠΑ: Ο Τραμπ ακύρωσε το Σχέδιο Ελευθερία για τη συνοδεία πλοίων στο Ορμούζ, αδειάζοντας τον Ρούμπιο
- Στενά του Ορμούζ: Τουλάχιστον 10 ναυτικοί πέθαναν λόγω της σύγκρουσης, λέει ο Ρούμπιο

