ΣτΕ : Προσφυγή του Δήμου Λέρου κατά της κατασκευής του νέου κέντρου υποδοχής προσφύγων
Ο δήμος Λέρου υποστηρίζει ότι παραβιάζονται οι διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς η επίμαχη περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους και πολιτισμού της, όπως επίσης και ότι παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο δήμος Λέρου, ζητώντας να ανασταλούν και να ακυρωθούν οι αποφάσεις της Πολιτείας για την κατασκευή κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης 2.000 αλλοδαπών στην τοποθεσία Όρμος Λακκί της Λέρου.
Αναλυτικότερα, ο δήμος Λέρου ζητάει να ανασταλούν και να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες: α) η από 22.5.2020 κοινή υπουργική απόφαση με την οποία χορηγήθηκε άδεια χωροθέτησης, κατασκευής και μετεγκατάστασης κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στον Όρμο Λακκίβ) η από 17.7.2020 διακήρυξη του κλειστού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του επίμαχου έργου και γ) η από 15.10.2020 σύμβαση κατασκευής της επίμαχης δομής, προϋπολογισμού 120.853.172 ευρώ.
Ειδικότερα, ο δήμος Λέρου υποστηρίζει ότι παραβιάζονται οι διατάξεις του άρθρου 24 του Συντάγματος, καθώς η επίμαχη περιοχή έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους και πολιτισμού της, όπως επίσης και ότι παραβιάζεται και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.
Επίσης, ο δήμος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει χωροταξικός σχεδιασμός και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, κατά παράβαση των άρθρων 24, 79 και 106 του Συντάγματος, ενώ οι προσβαλλόμενες πράξεις πάσχουν και από έλλειψη νόμιμης αιτιολογίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Σουδάν: Επίθεση με drone σκοτώνει τουλάχιστον 15 άτομα στο γειτονικό Τσαντ
- Ιταλία: Η κυβέρνηση μειώνει τους φόρους στα καύσιμα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: – Δεν είμαι εχθρός – Είμαι ήδη νεκρός
- Γιορτή σήμερα 19 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Συμπληρώθηκε το παζλ: Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης του Champions League




