Pfizer και BioNTech θα προσφέρουν το εμβόλιο κατά κοροναϊού σε εθελοντές που έλαβαν εικονικό φάρμακο
Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή που έλαβαν το εικονικό φάρμακο θα έχουν δύο δόσεις του δοκιμαζόμενου εμβολίου, φυλαγμένο γι' αυτούς στο πλαίσιο της έρευνας
Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BionNTech σχεδιάζουν να προσφέρουν σε εθελοντές που έλαβαν ένα εικονικό φάρμακο στο πλαίσιο της κλινικής δοκιμής του εμβολίου τους κατά της Covid-19 τη δυνατότητα να λάβουν μια πρώτη δόση του εμβολίου έως την 1η Μαρτίου 2021, συνεχίζοντας παράλληλα να συμμετέχουν στη μελέτη.
Η επιλογή μετάβασης στο εμβόλιο της κλινικής δοκιμής (Vaccine Transition Option) δίνει σε όλους τους συμμετέχοντες ηλικίας 16 ετών και άνω την επιλογή να ανακαλύψουν εάν τους δόθηκε το εικονικό φάρμακο, «και για τους συμμετέχοντες που μαθαίνουν ότι έλαβαν το εικονικό φάρμακο να έχουν την επιλογή να λάβουν το πειραματικό εμβόλιο ενώ παραμένουν στην μελέτη», ανέφεραν οι εταιρείες στον ιστότοπό τους.
Η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και μια ομάδα από εξωτερικούς συμβούλους της εξέφρασαν ανησυχίες για το σχέδιο «αποκάλυψης» της Pfizer (unblinding plan), σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δυσκολέψει τη συνέχιση συλλογής δεδομένων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, που απαιτούνται για την πλήρη έγκριση του από την FDA.
Οι συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή που έλαβαν το εικονικό φάρμακο θα έχουν δύο δόσεις του δοκιμαζόμενου εμβολίου, φυλαγμένο γι’ αυτούς στο πλαίσιο της έρευνας, διευκρίνισαν οι εταιρείες.
«Ο γιατρός της μελέτης θα ακολουθήσει τις τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ των τοπικών υγειονομικών Αρχών, για να προσφέρουν κατά προτεραιότητα την επιλογή μετάβασης στο εμβόλιο στους συμμετέχοντες» συμπλήρωσαν οι εταιρείες.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας