
Δημόπουλος : Πρέπει να εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού για να πετύχουμε ανοσία
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον έλεγχο της πανδημίας του κοροναϊού μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού», υπογράμμισε.
Τα εμβόλια είναι ασφαλή υπογράμμισε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.
«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για τον έλεγχο της πανδημίας του κοροναϊού μέχρι να εμβολιαστεί το 60-70% του πληθυσμού», υπογράμμισε.
Το φράγμα ανοσίας που θα χτιστεί σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, εξαρτάται από το πόσα εμβόλια θα έχουμε, αλλά και τη διαθεσιμότητα των εταιριών.
Παράλληλα, σημείωσε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 πως δεν πρέπει να ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ των χωρών για το ποια θα λάβει πρώτη τα εμβόλια. Φάνηκε παράλληλα, αισιόδοξος ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να επιτύχουμε στη θωράκιση της υγείας.
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, είναι ενθαρρυντικό ότι έχει πέσει ο δείκτης θετικότητας. Παράλληλα, πρέπει να υπάρχει, μέχρι να δημιουργηθεί ανοσία, ένας συνδυασμός που να ισορροπεί ανάμεσα στην υγεία, την οικονομία και την κοινωνία. Όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις).
- Μεξικό: Οι δολοφονίες δημοσιογράφων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2025
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτηρίζει «φυτώριο» τρομοκρατίας την Ευρώπη και επιτίθεται στις αριστερές δυνάμεις της
- Μέση Ανατολή: Μπαχρέιν και ΗΑΕ ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
- Λίβανος: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό
- Γαλλία: Ο πάπας Λέων ΙΔ’ μπορεί να επισκεφτεί τη χώρα στα τέλη Σεπτεμβρίου
- Χανταϊός: Το ζευγάρι από την Ολλανδία που πέθανε είχε ταξιδέψει στην Αργεντινή, τη Χιλή και την Ουρουγουάη

