Ζαχαράκη : Τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τα σχολεία
Σχολιάζοντας τα σενάρια περί σύμπτυξης των διακοπών των Χριστουγέννων, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση κι εξήγησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.
Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων, σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, προσθέτοντας ότι αν και η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη.
Απαντώντας στο ερώτημα αν εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων σε δύο ταχύτητες είπε ότι «μέχρι τώρα οι αποφάσεις ήταν οριζόντιες», ενώ σχετικά με τα σενάρια περί σύμπτυξης των διακοπών των Χριστουγέννων, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση.
Αναλυτικότερα, η κ. Ζαχαράκη, σημείωσε: «Εισερχόμαστε σε μια εβδομάδα που τα δεδομένα αναλύονται καθημερινά ώστε οποιαδήποτε απόφαση ληφθεί να είναι για το καλό των παιδιών. Αν και τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο, προτεραιότητά μας είναι η ασφάλειά τους. Στο τέλος της εβδομάδας θα ληφθεί η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σχολιάζοντας, στον Σκάι, τα σενάρια περί σύμπτυξης των διακοπών των Χριστουγέννων, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει τέτοια απόφαση κι εξήγησε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επηρέαζε και την επανέναρξη των σχολείων.
Η κ. Ζαχαράκη πρόσθεσε ότι η τηλεκπαίδευση λειτουργεί, τα προβλήματα έχουν εξομαλυνθεί, ωστόσο η εκπαίδευση δια ζώσης είναι αναντικατάστατη.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται το άνοιγμα των σχολείων σε δύο ταχύτητες, επισήμανε ότι «μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις είναι οριζόντιες, δεν είχαν κάποια γεωγραφικά στοιχεία διάκρισης».
- Παπανικολάου: «Δεν μπορείς να είσαι όλη την ώρα με το μυαλό στο μπάσκετ, γιατί θα υπάρξει κορεσμός»
- Συνάντηση του Δημάρχου Σαλαμίνας με τον Σχολάρχη της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής
- Γιατί ο Σον Πεν «σνόμπαρε» τη βραδιά των Όσκαρ;
- Καιρός: Προ των πυλών κακοκαιρία – Έρχονται βροχές και χιόνια, ποιες θα είναι οι δύσκολες μέρες
- Markos by Night: Με πρωτιά στην τηλεθέαση η πρεμιέρα του Μάρκου Σεφερλή στο MEGA
- Κινέζοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι δημιούργησαν το περιβόητο «εξαγωνικό διαμάντι»


