«Δάκρυσε» μέχρι και ο Θεός : Ο Ντιέγκο Μαραντόνα στους ουρανούς!
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι πια μαζί μας. Ο Αργεντινός θρύλος πέρασε στους ουρανούς, καθώς ετάφη το ξημερώματα της Παρασκευής δίπλα στους γονείς του.
Ο Ντιέγκο Μαραντόνα τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (01.00 ώρα Ελλάδας) πέρασε στους ουρανούς και οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στην Μπέλα Βίστα, όπου ετάφη δίπλα στους γονείς του.
Πλήθος κόσμου έσπευσε το κτίριο της προεδρίας της Αργεντινής για ν’ απευθύνει το ύστατο χαίρε. Οι ώρες περνούσαν και απλοί Αργεντινοί συνέχιζαν να ρέουν για το λαϊκό προσκύνημα. Χωρίς να λείπουν οι εντάσεις και τα επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές.
Η οικογένεια του Ντιέγκο είχε αποφασίσει να γίνει η ταφή στις 21:00 (ώρα Ελλάδας). Αλλά η ουρά τριών χιλιομέτρων, την οποία αποτελούσαν σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι, το κατέστησε πρακτικά ανέφικτο.
Τα επεισόδια δεν άργησαν να ξεσπάσουν εκ νέου και να αμαυρώσουν την τελετή του λαϊκού προσκυνήματος. Οι αρχές διέκοψαν την τελετή, έκλεισαν τις πόρτες και λόγους ασφαλείας μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό σε άλλο κτίριο της Casa Rosada. Ο Ντιέγκο οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία, στο κοιμητήριο της Μπέλα Βίστα. Η νεκροπομπή έγινε εν μέσω συνθημάτων.
Χιλιάδες οπαδοί με φανέλες του Ντιέγκο με το 10 από την εθνική Αργεντινής, την Μπόκα, τη Νιούελς και την Αρχεντινός συνόδευσαν τη νεκροφόρα, ο οδηγός της οποίας μπερδεύτηκε και βγήκε σε άλλη έξοδο με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η άφιξη.
Η τελετή της ταφής έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο (συνολικά 25 άτομα), αλλά η συγκίνηση ήταν ίδια και εκτός του κοιμητηρίου. Όπως ο πρώην συμπαίκτης του, Σέρχιο Γκοϊκοτσέα, ο οποίος ξέσπασε σε λυγμούς. Ο Ντιέγκο Μαραντόνα ετάφη δίπλα στους γονείς του στην Μπέλα Βίστα λίγο μετά την πρώτη ώρα (01:00) της Παρασκευής.
- Ένσταση στις διπλωματικές σχέσεις Γαλλίας-ΗΠΑ – Οργή στο Παρίσι για τη στάση Κούσνερ
- Ηλιούπολη: Πέθανε 17χρονος ποδοσφαιριστής της ομάδας (pic)
- Η Φραν Ντρέσερ αγάπησε τη «Νταντά» αλλά πλέον δεν ξέρει αν η τηλεόραση αξίζει τον χρόνο της
- Mattel: Ποιες κούκλες… σαραντάρισαν και χρειάζονται «λίφτινγκ»
- Ξεκίνησε η προετοιμασία της Εθνικής για το παιχνίδι με το Μαυροβούνιο
- Βελούχι: Η στιγμή που εντοπίζουν τον ορειβάτη σε υψόμετρο 2.000 μέτρα – Η συγκλονιστική περιγραφή και το βίντεο ντοκουμέντο





