Γερμανία – Κοροναϊός : Διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας και των περιοριστικών μέτρων
Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θεωρεί πιθανή τη γρήγορη χαλάρωση των μέτρων.
Η γερμανική αστυνομία διέλυσε τη διαδήλωση κατά των περιοριστικών μέτρων που είχε οργανωθεί στη Φραγκφούρτη, καθώς οι συμμετέχοντες δεν φορούσαν μάσκες και δεν τηρούσαν τις αποστάσεις.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, περίπου 600 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κινήματος Querdenker το οποίο αντιτίθεται στην επιβολή μέτρων για να ανακοπεί η εξάπλωση της Covid-19 στη Γερμανία. Η διαδήλωση αυτή είχε λάβει άδεια από την αστυνομία.
Οι αστυνομικοί αρχικά έκαναν χρήση νερού υπό πίεση για να ανοίξουν τον δρόμο στους διαδηλωτές, επειδή τον έκλεισαν κατ’ επανάληψη περίπου 300 αντιδιαδηλωτές. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε όμως ότι και η πρώτη διαδήλωση τελικά διαλύθηκε με τον ίδιο τρόπο, επειδή οι συμμετέχοντες αγνόησαν τις προτροπές να φορέσουν μάσκα και να τηρούν τις αποστάσεις μεταξύ τους.
Η κυβέρνηση της Γερμανίας δεν θεωρεί πιθανή τη γρήγορη χαλάρωση των μέτρων. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, σε μια διαδικτυακή συζήτηση προειδοποίησε ότι αναμένονται «σκληρές εβδομάδες, ακόμη και μήνες».
«Χρειάζεται πάρα πολύς καιρός, ακόμη και με πολύ αυστηρά μέτρα» για να μειωθούν οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, είπε ο υπουργός, φέρνοντας ως παράδειγμα την περιφέρεια Μπέρχτεσγκάντεν, στη νότια Γερμανία, που βρίσκεται υπό πλήρη καραντίνα από τις 20 Οκτωβρίου.
Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ είπε και αυτός ότι δεν αναμένει να χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα πριν από τα τέλη Νοεμβρίου. «Αν θα χρειαστεί να παραταθούν; Ίσως, θα δούμε», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία κατά τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Νέα σενάρια στην Ιταλία: «Φρανσίσκο και Χίφι είναι ψηλά στη μεταγραφική λίστα της Μπαρτσελόνα»
- Τουλάχιστον 3 νεκροί σε πλήγματα σε Ρωσία και Ουκρανία – Επίθεση με drones έπληξε πλοία στην Οδησσό
- Για πρώτη φορά θέμα βρετανικών βάσεων στην Κύπρο σε συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου – Τι μηνύματα στέλνει
- Κρίσιμο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ: Ο Παναθηναϊκός παίζει «τελικό» με τον Ερυθρό Αστέρα
- Κίνηση στους δρόμους: Κυκλοφοριακό χάος στον Κηφισό και μεγάλες καθυστερήσεις στην Αττική Οδό
- Η Doja Cat σταμάτησε να ρίχνει τα ταρώ και ξεκίνησε ψυχοθεραπεία



