Κοροναϊός : Εντατικοποιούνται οι καθαρισμοί και οι απολυμάνσεις στο Δήμο Αθηναίων
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον δήμο Αθηναίων πρόγραμμα καθημερινών μαζικών απολυμάνσεων σε δημόσιους χώρους στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τον δήμο Αθηναίων πρόγραμμα καθημερινών μαζικών απολυμάνσεων σε δημόσιους χώρους στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης.
Οι δράσεις καθαρισμού – απολύμανσης πραγματοποιούνται σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (πλατείες, πεζόδρομους, σταθμούς μετρό-ΗΣΑΠ, αστυνομικά τμήματα και εκκλησίες), σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνεται κόσμος (νοσοκομεία, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι κλπ), και όπου αλλού απαιτείται.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου : «Εξοπλισμένοι με περισσότερα και πιο σύγχρονα τεχνικά μέσα ακόμα και απ΄ την πρώτη περίοδο της αναστολής δραστηριοτήτων στην πόλη, και με πλήρες στρατηγικό σχεδιασμό, περίπου 200 εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης με τη συνδρομή 80 οχημάτων διαφόρων τύπου (μικρά, μεσαία και μεγάλα) εργάζονται πυρετωδώς, μέρα και νύχτα, συμμετέχοντας έτσι ενεργά στην προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κοροναϊού και να προστατευθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η δημόσια υγεία.
Οι καθημερινές «εκστρατείες» πλυσίματος και απολύμανσης απλώνονται σε κάθε σημείο της πόλης και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες. Σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (πλατείες, πεζόδρομους, σταθμούς μετρό-ΗΣΑΠ, αστυνομικά τμήματα και εκκλησίες), σε σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος που συγκεντρώνεται κόσμος (νοσοκομεία, φαρμακεία, σούπερ μάρκετ, φούρνοι κλπ), κι όπου αλλού απαιτείται.
Η καθημερινή ομαδική δουλειά των εργαζομένων στην καθαριότητα με έμφαση και στην απολύμανση θα συνεχιστεί με σχέδιο, οργάνωση και ακόμα μεγαλύτερη ένταση και συντονισμό για όσο διάστημα το έχουν ανάγκη οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης αυτή την περίοδο της πανδημίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων.
- Χονγκ Κονγκ: Εκλογές στη σκιά της πρόσφατης πολύνεκρης πυρκαγιάς
- Zootopia 2: Σινεμά στην Κίνα γέμισαν σκυλιά – Η πιο viral προβολή της χρονιάς
- Έρευνα: Χαρτογραφήθηκε εκτεταμένο ηφαιστειακό σύστημα στη Μήλο – Υδροθερμικά πεδία έως 230 μ.
- Βορίζια: Σαράντα ημέρες από το μακελειό – Σήμερα το μνημόσυνο του Φανούρη Καργάκη
- «Ολυμπιακός, o κορυφαίος ελληνικός σύλλογος»
- Το 2029 ως σημείο συναγερμού για την Ευρώπη – Πόσο πιθανή είναι μια σύγκρουση με τη Ρωσία;





