Ερντογάν : Εδιωξε τη νύχτα τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας – Στα τάρταρα η λίρα
Η απόφαση Ερντογάν ήρθε μετά το νέο χαμηλό επίπεδο-ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απομάκρυνε από το πόστο του σήμερα τη νύχτα τον διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ουισάλ και τον αντικατέστησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ μετά το νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα.
Με προεδρικό διάταγμα
Η απόφαση αντικατάστασης του Ουισάλ ελήφθη με προεδρικό διάταγμα και δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου χθες Παρασκευή μετά το χαμηλό ρεκόρ των 8,58. Εχει αποδυναμωθεί φέτος κατά 30% έναντι του αμερικανικού δολαρίου.
Ο Ουισάλ είχε οριστεί διοικητής τον Ιούλιο του 2019, αντικαθιστώντας τον Μουράτ Τσετίνκαγια.
Ο νέος διοικητής
Ο Νατσί Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, όταν διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας προεδρικής στρατηγικής και προϋπολογισμού.
Πηγή: ΑΠΕ
- Φως στο Τούνελ: Επιστρέφει απόψε με δύο συγκλονιστικές υποθέσεις
- Εξάρχεια: Συνελήφθη συνεργός της οικιακής βοηθού που κατηγορείται για τη δολοφονία ηλικιωμένου
- Τι δουλειά έχει η Μαντόνα στα γυρίσματα της σειράς The Studio;
- Τα αναπάντεχα (καρκινικά) κοινά μεταξύ γάτας και ανθρώπου
- Έκτο φαβορί για να πάρει το Conference League η ΑΕΚ – Οι πιθανότητες πρόκρισης κόντρα στη Ράγιο Βαγιεκάνο
- Κικίλιας: «Γίνεται προσπάθεια να εξευρεθούν ευρωπαϊκά κεφάλαια για την ανάσχεση των τιμών της ενέργειας»






