Σεισμός : Στα 7 Ρίχτερ αναθεωρεί το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο
Είχαν προηγηθεί δύο μικρότεροι σεισμοί πριν από τον κύριο, με επίκεντρο την Σάμο και την Ανατολική Τουρκία, ο πρώτος εντάσεως 4.6 Ρίχτερ και ο δεύτερος 4.1 Ρίχτερ.
Ως πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 7 Ρίχτερ αναθεώρησε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα.
Είχαν προηγηθεί δύο μικρότεροι σεισμοί πριν από τον κύριο, με επίκεντρο την Σάμο και την Ανατολική Τουρκία, ο πρώτος εντάσεως 4.6 Ρίχτερ και ο δεύτερος 4.1 Ρίχτερ.
Mέσα σε λιγότερο από μία ώρα έχουν γίνει τουλάχιστον εννιά μετασεισμοί, εκ των οποίων ο ισχυρότερος προσδιορίστηκε στα 4,9 Ρίχτερ.
Η ισχυρή δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της Σάμου και των γύρω περιοχών, ενώ έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Ήδη οι σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως τις επόμενες εβδομάδες θα σημειωθεί έντονη μετασεισμική ακολουθία.
- To σκάνδαλο Μογκερίνι «κατάπιε» την ευρωπαϊκή συμφωνία κατά της διαφθοράς
- O Γ.Γ. της FIBA Ανδρέας Ζαγκλής για την πιθανή ημερομηνία έναρξης του ΝΒΑ Europe
- Ούτε κρύο, ούτε χιλιόμετρα: «Ερυθρόλευκη» η εξέδρα και στην Αστάνα (pics)
- Τυχαίες μεταλλάξεις μετατρέπουν το σώμα μας σε γενετικό μωσαϊκό
- Θεσσαλονίκη: Πτώση μεγάλου δένδρου στη Χαριλάου – Καταπλάκωσε σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις βάζει στη θέση του τον Ταραντίνο – Kοκαΐνη, τοξικότητα, IDF και ενόχληση με όλα






