Σεισμός : Στα 7 Ρίχτερ αναθεωρεί το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο
Είχαν προηγηθεί δύο μικρότεροι σεισμοί πριν από τον κύριο, με επίκεντρο την Σάμο και την Ανατολική Τουρκία, ο πρώτος εντάσεως 4.6 Ρίχτερ και ο δεύτερος 4.1 Ρίχτερ.
Ως πολύ ισχυρή δόνηση μεγέθους 7 Ρίχτερ αναθεώρησε το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα.
Είχαν προηγηθεί δύο μικρότεροι σεισμοί πριν από τον κύριο, με επίκεντρο την Σάμο και την Ανατολική Τουρκία, ο πρώτος εντάσεως 4.6 Ρίχτερ και ο δεύτερος 4.1 Ρίχτερ.
Mέσα σε λιγότερο από μία ώρα έχουν γίνει τουλάχιστον εννιά μετασεισμοί, εκ των οποίων ο ισχυρότερος προσδιορίστηκε στα 4,9 Ρίχτερ.
Η ισχυρή δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, τρομοκρατώντας τους κατοίκους της Σάμου και των γύρω περιοχών, ενώ έγινε αισθητή στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.
Ήδη οι σεισμολόγοι έχουν προειδοποιήσει πως τις επόμενες εβδομάδες θα σημειωθεί έντονη μετασεισμική ακολουθία.
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Καμπανάκι και για την Αττική για ισχυρές καταιγίδες
- Συγκλονιστικά βίντεο από την έκρηξη βυτιοφόρου με υγροποιημένο αέριο στη Χιλή
- Εσωκομματικά «πυρά» από Βλάχο για πλειστηριασμούς σε παραμεθόριες περιοχές: «Αν δεν δέχεστε το πρόβλημα μας χωρίζει άβυσσος»
- Γιώργος Μαζωνάκης: Γιατί δεν εμφανίστηκε χθες στο νυχτερινό κέντρο – Οι ενοχλήσεις που ένιωσε
- Φως στο Τούνελ: Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις στην αποψινή εκπομπή στο ΜΕGA
- Απίστευτη οικολογική καταστροφή σε υγροβιότοπο της Χερσονήσου – Πεθαίνουν ψάρια και πουλιά


