Στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» προκρίθηκε ο Φοίνικας Σύρου.
Οι νησιώτες επικράτησαν 3-0 σετ του Παναθηναϊκού, παίρνοντας την πρώτη θέση στον Β’ Όμιλο και την πρόκριση για τα ημιτελικά.
Η συριανή ομάδα έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον πρωταθλητή και κάτοχο του Λιγκ Καπ, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζίγκα Στερν, ο οποίος σημείωσε 19 πόντους με 15/20 τελειωμένες επιθέσεις.
Οι «πράσινοι» ήταν ανταγωνιστικοί στα δύο πρώτα σετ, ενώ στο τελευταίο κατέρρευσαν. Έτσι, ο Φοίνικας πήρε πανηγυρική νίκη στο final-4 της διοργάνωσης.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Ο Μάρκους Ράσφορντ αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και για τις δυσκολίες που πέρασε η μητέρα του μεγαλώνοντας πέντε παιδιά, τονίζοντας όμως ότι λόγω της φροντίδας της δεν κατάλαβαν ότι ήταν φτωχοί.
Ο Ντόντα Χολ έκανε δηλώσεις για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Βίρτους στη Μπολόνια, τονίζοντας ότι «κλειδί» για τη νίκη θα είναι να περιορίσει τον Κάρσεν Έντουαρντς.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα είχε ζητήσει από τους παίκτες του να μην πάρουν κιλά στις γιορτές και ο Έρλινγκ Χάαλαντ ζυγίστηκε αμέσως μετά το χριστουγεννιάτικο τραπέζι ανεβάζοντας τα... αποτελέσματα.