
Κοροναϊός – ΠΟΕΔΗΝ : Στο όριο οι ΜΕΘ στην Αττική
Κενές μόνο 25 με 30 ΜΕΘ κοροναϊού στην Αττική σε καθημερινή βάση, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ - Γέμισε το νοσοκομείο Κοζάνης από περιστατικά.
Για τις σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία, ενώ η χώρα είναι αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα του κοροναϊού, προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.
Στην Κοζάνη, η οποία αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων, η κλινική κοροναϊού στο νοσοκομείο της πόλης γέμισε, με αποτέλεσμα τα περιστατικά να διακομίζονται στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας και στο ΑΧΕΠΑ.
Επίσης, δύο υγειονομικοί του νοσοκομείου Κοζάνης νόσησαν από τον ιό και ο ένας μάλιστα νοσηλεύεται.
Στο όριο οι ΜΕΘ στην Αττική
Ελάχιστες είναι οι ΜΕΘ κοροναϊού στην Αττική, καθώς οι κενές κλίνες είναι σε καθημερινή βάση 25 με 30.
Ο κ. Γιαννάκος καταγγέλλει ότι οι αρχές αναφέρουν ποσοστά για να κρύβουν τον πραγματικό αριθμό κενών κλινών ΜΕΘ.
Προσθέτει ότι συνεχώς ανακοινώνονται θάνατοι από κοροναϊό σε νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.
«Ειδικά ηλικιωμένοι. Δεν θα έπρεπε να δώσουν τη μάχη για τη ζωή τους σε ΜΕΘ. Γιατί δεν μπαίνουν σε ΜΕΘ όλα τα επιβαρυμένα περιστατικά κοροναϊού ανεξαρτήτως ηλικίας. Προφανώς για να μην γεμίσουν οι ΜΕΘ. Κάθε χειμώνα ζούμε τέτοιες καταστάσεις με την εποχική γρίπη.», τονίζει.
Επίσης, δεκάδες διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
«Εφέτος θα είναι χειρότερα τα πράγματα εάν δεν υπάρξει ύφεση της πανδημίας. Δεν είναι λύση να μετατρέπονται γενικές ΜΕΘ και καρδιοχειρουργικές μονάδες σε ΜΕΘ κοροναϊού.(π.χ. Ελπίς, Γεννηματάς, Αττικό). Προσαρμόζεται το σύστημα στην αντιμετώπιση μιας νόσου και θα χάνουμε ασθενείς από άλλες αιτίες», καταλήγει ο κ. Γιαννάκος
- Μαρούσι: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που μαχαίρωσε ανήλικο
- Η μεγάλη επιστροφή του Ταϊρίς Χαλιμπέρτον μετά από 10 μήνες
- Μεξικό: Αδιανόητος καβγάς πάνω από φέρετρο – Ερωμένες διαπίστωσαν ότι έκλαιγαν τον ίδιο άντρα
- Πάσχα: Ήθη, έθιμα και δοξασίες στη δυτική Θεσσαλία τη Μεγάλη Πέμπτη – Το βάψιμο αυγών με κρεμμυδόφυλλα
- Δίκαιο ή λογοκρισία; Η ακύρωση του Wireless και το μπλόκο στον Κάνιε Γουέστ διχάζουν
- Η ΑΕΚ κοντράρεται με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στο «Βαγιέκας» για τα προημιτελικά του Europa Conference League


