Εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis – Πλέει με ανοιχτό πομπό
Tο σκάφος απέπλευσε, χθες, από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.
Το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Όρουτς Ρέις βρίσκεται, σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, κοντά στα 40 ναυτικά μίλια νότια του Καστελλόριζου.
Το σκάφος απέπλευσε, χθες, από το λιμάνι της Αττάλειας ενώ είχε για αρκετές ώρες κλειστό το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού του.
Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, σήμερα το πρωί άνοιξε και πάλι τον πομπό του.
Η Τουρκία μάλιστα μετά την αντί – Navtex που εξέδωσε η Αθήνα, εξέδωσε με τη σειρά της αντι-Navtex με την οποία ακυρώνει την ελληνική για την περιοχή του Καστελόριζου, χαρακτηρίζοντάς την παράνομη.
Η ελληνική αντι-Navtex είχε εκδοθεί χθες το πρωί προκειμένου να ακυρώσει την προχθεσινή τουρκική Navtex για τις έρευνες του Oruc Reis στη θαλάσσια περιοχή του Καστελόριζου και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.
- Πόσα βάζουν στην… τσέπη οι Ολυμπιονίκες του Μιλάνου
- Συνταγή: Λαβράκι φρικασέ
- H Ευρώπη έμεινε πίσω – Θα χάσει τον αιώνα της τεχνητής νοημοσύνης
- Αυστραλία: Ένας νεκρός και δυο τραυματίες έπειτα από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ
- Διατροφή: Δώστε στα όσπρια την ευκαρία που τους αξίζουν
- Νέα επιδείνωση του καιρού – Ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι έως 10 μποφόρ


