Ζάκυνθος: Οριοθετήθηκε η φωτιά – Καμένη γη πάνω από το διάσημο Ναυάγιο
Μετά από μία μεγάλη μάχη με τις φλόγες από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο έξω από το χωριό Βολίμες και έφθασε έως το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο, καίγοντας ένα πολύ όμορφο πευκοδάσος.
Μετά από μία μεγάλη μάχη με τις φλόγες από χθες το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κατάφεραν να οριοθετήσουν την πυρκαγιά που ξεκίνησε λίγο έξω από το χωριό Βολίμες και έφθασε έως το πλάτωμα πάνω από το Ναυάγιο, καίγοντας ένα πολύ όμορφο πευκοδάσος.
Οι πυροσβέστες όλο το βράδυ έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οι άνεμοι έφθασαν τα 7-8 με αποτέλεσμα συνεχώς να δυναμώνει η φωτιά και να γίνονται αναζωπυρωσεις.
Μάλιστα, χρειάστηκε γκρέιντερ, το οποίο μέσα στο σκοτάδι κατάφερε να ανοίξει δρόμο κατά μήκος του δάσους, ώστε οι πυροσβέστες να μπορέσουν να προσεγγίσουν τις φλόγες.
Με το πρώτο φως της ημέρας ήρθε και εναέρια βοήθεια, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, δύο πετζετέλ και να ένα καναντέρ, τα οποία βοήθησαν πολύ τις επίγειες δυνάμεις.
Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης θα μείνουν μέχρι και το μεσημέρι στο νησί μας για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.
Καμένη γη πάνω από το διάσημο ναυάγιο:
- Θεσσαλονίκη: Άγριος ξυλοδαρμός 38χρονης από τον σύντροφό της – Την ακινητοποίησε και την χτυπούσε, πώς σώθηκε
- Κολωνός: Συνελήφθη ο σύντροφος της εγκύου που βρέθηκε νεκρή
- Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στους φιλάθλους της για το ματς με τον Πανσερραϊκό
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.03 – 07.03.2026]
- Κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Αμερικανική Πρεσβεία ενάντια στην επίθεση στο Ιράν
- Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να εκτοξεύσει τις τιμές του πετρελαίου και του πληθωρισμού


