Σχολεία: Γιατί οι μάσκες προς τους μαθητές ήταν τεράστιες – Το λάθος που έγινε
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, έγινε... λάθος στη συρραφή και παρανόηση στη διατύπωση για τις διαστάσεις
Αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα σε πολλά σχολεία της χώρας, καθώς αρκετές από τις μάσκες που διανεμήθηκαν στα παιδιά είχαν ακατάλληλο μέγεθος.
Σε αρκετά σχολεία διανεμήθηκαν μάσκες τεραστίων διαστάσεων που καλύπτουν όλο το πρόσωπο των παιδιών και συνεπώς είναι ακατάλληλες, με τις αρμόδιες αρχές να δίνουν μια πρώτη εξήγηση.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, έγινε… λάθος στη συρραφή και παρανόηση στη διατύπωση για τις διαστάσεις.
Διαβάστε επίσης: Χαμός με τις μάσκες στα σχολεία – Φωτογραφίες με απίστευτο χιούμορ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση
Ειδικότερα, σημειώνει πως «στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κοροναϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου».
Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας υπογραμμίζει πως επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.
- 15 χρόνια, 147 λιμάνια, 380.000 ευρώ: Καλοκαίρι για πάντα στο κρουαζιερόπλοιο-πολιτεία Οδύσσεια
- Νέα Αριστερά: Για την επόμενη εβδομάδα η παραίτηση Χαρίτση – Σύμπνοια με Σακελλαρίδη – Στο επίκεντρο η κοινοβουλευτική ομάδα
- Ο Τραμπ αποκαλεί «δειλούς» τους νατοϊκούς συμμάχους των ΗΠΑ
- Σάντσεθ: Ανακοίνωσε 80 μέτρα 5 δισ. για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του πολέμου – Μείωση ΦΠΑ και πάγωμα ενοικίων
- Κέρκυρα: Κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω λειψυδρίας
- Βέροια: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας συνελήφθη ο 20χρονος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό της 24χρονης




