
Γερμανός ΥΠΟΙΚ : Ένα άτακτο Brexit θα ήταν καταστροφή για τη Βρετανία και τους πολίτες της
Ένα άτακτο Brexit θα ήταν καταστροφή για τη Βρετανία και τους πολίτες της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα τελευταία μηνύματα από το Λονδίνο «δε δημιουργούν υπερβολικές ελπίδες για μια συμφωνία»
Ένα άτακτο Brexit θα ήταν καταστροφή για τη Βρετανία και τους πολίτες της, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, στο Reuters, προσθέτοντας ότι τα τελευταία μηνύματα από το Λονδίνο «δε δημιουργούν υπερβολικές ελπίδες για μια συμφωνία».
«Ένα πράγμα είναι σαφές: ένα άτακτο Brexit δε θα ήταν καλό για την Ευρώπη, θα ήταν πραγματική καταστροφή για τη Βρετανία και τους πολίτες της» δήλωσε ο Σολτς σε συνέντευξή του ενόψει των σημερινών εμπορικών συνομιλιών για το Brexit.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωστοποίησε χθες στη Βρετανία ότι δε θα υπάρξει εμπορική συμφωνία εάν προσπαθήσει να πειράξει τη συμφωνία διαζυγίου του Brexit, αυξάνοντας τις προοπτικές για ένα ταραχώδες τέλος σε αυτό το έπος.
Η προειδοποίηση της ΕΕ ήρθε ύστερα από δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ίσως απλώς παρακάμψει βασικά μέρη της Συμφωνίας Αποχώρησης που υπεγράφη τον Ιανουάριο.
Η Βρετανία αντέτεινε ότι θα τηρήσει τη συμφωνία και ότι απλώς προχωρά σε αποσαφηνίσεις, για να αποφευχθούν οι όποιες μελλοντικές νομικές δυσκολίες.
«Όποιος διαπραγματεύεται θα πρέπει πάντα να έχει ως στόχο ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Σολτς.
«Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι η θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτό το ζήτημα, και γι’ αυτόν το λόγο δεν ασχολούμαι καν με εικασίες ως προς το εάν θα επιτευχθεί τελικά μια συμφωνία ή όχι».
«Φυσικά, τα τελευταία μηνύματα από το Λονδίνο δε δημιουργούν υπερβολικές ελπίδες για μια συμφωνία, αλλά και αυτό μπορεί να είναι μια στρατηγική» πρόσθεσε.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –





