Σφουγγάτο με φασολάκια και βλίτα
Ενα υπέροχο πιάτο. Απλό, ελληνικό, πεντανόστιμο.
Προετοιμασία 20’, Μαγείρεμα 25’
ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες )
500 γρ. βλίτα
250 γρ. φασολάκια καθαρισμένα
100 γρ. ελαιόλαδο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 ντομάτες
6 αβγά
½ λεμόνι, τον χυμό
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα βλίτα. Σε μια κατσαρόλα σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα βράζουμε για 3’. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και αμέσως τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
Στην ίδια κατσαρόλα βράζουμε τα φασολάκια για 5’. Κάνουμε την ίδια διαδικασία (τα ξεπλένουμε με κρύο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους). Τα κόβουμε σε κομμάτια των 4 εκ.
Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο και σε λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κομμένα φασολάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια για περίπου 3 λεπτά.
Με ένα μαχαίρι, κόβουμε τα βλίτα σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους των 2 εκ. και ρίχνουμε τις μισές στην κατσαρόλα.
Σε μία μπασίνα ή λεκάνη χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα τα αβγά και τα αλατίζουμε.
Μόλις το μείγμα στην κατσαρόλα πιει τα υγρά του, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα αβγά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη σπάτουλα.
Μόλις ψηθούν τα αβγά, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την υπόλοιπη ντομάτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επεισοδιακή η δίκη Κορκονέα στον Άρειο Πάγο
- Η Μπαρτσελόνα υπογράφει νέο 10ετές συμβόλαιο με τη Euroleague – Ακολουθούν Ρεάλ και Φενέρ
- Καραχάλιος για Καρυστιανού: «Την έχει μαγέψει η Γρατσία, την έχουν παγιδέψει με τους αστρολογικούς χάρτες»
- Σε δίκτυο φορέων για την διαχείριση σοβαρών φαινομένων που απειλούν τα παιδιά εντάχθηκε ο Δήμος Δυτικής Αχαΐας
- Συμφωνία ΕΕ-Mercosur: Τόσος χαμός μόλις για 0,05% ανάπτυξη;
- Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν: Ο «τελικός πρόκρισης» του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA


