Τηλεφώνημα Τραμπ σε Μητσοτάκη για την ελληνοτουρκική ένταση
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω της ελληνοτουρκικής έντασης και ενώ η γερμανική διπλωματική πρωτοβουλία πέφτει στο κενό.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ είχε το βράδυ της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εν μέσω της ελληνοτουρκικής έντασης και ενώ η γερμανική διπλωματική πρωτοβουλία πέφτει στο κενό.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πρωθυπουργικό γραφείο, «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Τραμπ για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
» Ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.
»Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες».
- ΗΠΑ: Ανακάλεσαν πάνω από 100.000 θεωρήσεις διαβατηρίων από τη μέρα που επέστρεψε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο
- Ουκρανία: «Επικίνδυνη και ανεξήγητη κλιμάκωση» χαρακτηρίζουν οι ΗΠΑ το ρωσικό πλήγμα με τον πύραυλο Ορέσνικ
- Fed: Τι κρύβεται πίσω από την ποινική έρευνα για τον Τζερόμ Πάουελ
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Χάθηκαν στο μέτρημα
- Paramount: Στην αντεπίθεση με αγωγή κατά Warner Bros για τη συμφωνία με Netflix
- Χιόνια: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Στα λευκά «ντύθηκαν» τα ορεινά – Δορυφορική εικόνα από το παγωμένο οροπέδιο Νευροκοπίου

