Ο Ερντογάν κάνει τζαμί και τη Μονή της Χώρας
Η Μονή Αγίου Σωτήρος εν τη Χώρα, που μέχρι σήμερα λειτουργούσε ως μουσείο, θα μετατραπεί σε τζαμί, ακολουθώντας την Αγία Σοφία.
Το δρόμο που ακολούθησε η Αγία Σοφία θα πάρει ένα ακόμα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κωνσταντινούπολη.
Ο λόγος για την ιστορική Μόνη Αγίου Σωτήρος εν τη Xώρα ή αλλιώς «Μονή της Χώρας», η οποία λειτουργούσε ως μουσείο για πάνω από 60 χρόνια και τώρα θα μετατραπεί και αυτή σε τζαμί.
Υπενθυμίζεται πως η απόφαση από το Ανώτατο Τουρκικό Δικαστήριο για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί είχε εκδοθεί πέρυσι, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε εφαρμοστεί.
Η απόφαση ωστόσο δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ το πρωί της Παρασκευής, με τους αρμόδιους να υποστηρίζουν ότι οι διαδικασίες για τη μετατροπή θα κινηθούν ταχύτατα, όπως έγινε και με την Αγία Σοφία.
Το μνημείο είναι γνωστό με το όνομα Μουσείο Χώρας, ενώ ο κύριος ναός δεν είναι επισκέψιμος καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ανδρέα Ρομπόπουλου στο MEGA η εν λόγω απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη για την Τουρκία, καθώς προϋπήρχε σχετική απόφαση δικαστηρίου. Η Μονή της Χώρας, που λειτουργεί ως μουσείο, θεωρείται ότι έχει τα καλύτερα και περισσότερα ψηφιδωτά παγκοσμίως.
Εντός της ημέρας αναμένεται και το διάγγελμα του Ερντογάν που εκτιμάται ότι θα έχει να κάνει με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα.
- Βουρδέρης: «Αυτή η ομάδα απαξιώθηκε και δεν το αξίζει»
- Θεσσαλία: Κοντά στα όρια υπερχείλισης ο Πηνειός
- Γκιγιέρμο ντελ Τόρο: «Είμαι μεγάλος θαυμαστής του θανάτου και τον περιμένω με ανυπομονησία»
- Νωρίτερα θα επαναλειτουργήσει το μετρό Θεσσαλονίκης – Το πρόγραμμα των δρομολογίων
- Παπασταύρου: Τον Απρίλιο στην Ουάσινγκτον η υπουργική συνεδρίαση του 3+1 – «Η επιθετικότητα δεν οδηγεί σε επιρροή», διαμηνύει στην Τουρκία
- Βραβείο Ειρήνης της FIFA: Απονεμήθηκε στον Ντόναλντ Τραμπ







