Κοροναϊός: Παρατείνονται μέχρι τέλος Αυγούστου τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στα ΚΥΤ
Σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου
Παρατείνεται έως το τέλος του Αυγούστου τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας στα ΚΥΤ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου, παρατείνονται έως και τις 31 Αυγούστου του 2020, τα μέτρα περιορισμού κυκλοφορίας των διαμενόντων στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στις δομές κάθε είδους της χώρας, με στόχο την πρόληψη εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κοροναϊού.
Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί κοινή δήλωση – αίτημα από τους δημάρχους Μυτιλήνης, Χίου, Ανατολικής Σάμου, Κω και Λέρου, προς τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας, Βασίλη Κικίλια, Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ώστε να ληφθεί σχετική απόφαση.
Οι δήμαρχοι ζήτησαν «στο πλαίσιο της πρόνοιας που έχει επιδειχθεί από την κυβέρνηση με τη λήψη δέσμης μέτρων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ο περιορισμός κυκλοφορίας του πληθυσμού που διαμένει στα ΚΥΤ, με στόχο την πρόληψη κρουσμάτων κοροναϊού Covid-19» να προβούν σε παράταση της χρονικής διάρκειας των μέτρων και της μαζικής αποσυμφόρησης των νησιών.
Σημείωσαν, ακόμα, ότι «ενόψει της σταδιακής αύξησης των κρουσμάτων στη χώρα μας και των φόβων που εκφράζονται για δεύτερο κύμα διασποράς του κορvνοϊού και λαμβανομένου υπόψη ότι η κατάσταση στα νησιά μας δυνητικά αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα τόσο από υγειονομικής, όσο και από κοινωνικής άποψης, μεριμνήσετε, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, για τη μεταφορά του συνόλου των μεταναστών/προσφύγων που διαβιούν στα κέντρα υποδοχής των νησιών».
- Σκαριόλο: «Στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό αδικηθήκαμε με καθοριστικό τρόπο»
- Εξελίξεις στην υπόθεση ξυλοδαρμού στη Βέροια – «Το κινητό της 24χρονης ίσως δείξει τους δράστες»
- Ντόρσεϊ: «Έχουμε παίξει 7 ματς σε 14 ημέρες – Παίρνω κάθε ευκαιρία που μου δίνεται»
- Κώστας Κοσμίδης: Και δεύτερη ΕΔΕ για τον θάνατο του μοντέρ του Mega
- Ολέθριο kiss cam: «Με κορόιδεψε, με κατέστρεψε» λέει η γυναίκα του σκανδάλου των Coldplay
- UEFA Ranking: Πως μπορεί η Ελλάδα να βρεθεί στη 10η θέση με την ΑΕΚ και τι σημαίνει




