Λαμπεντούζα: Πάνω από 1.000 πρόσφυγες στο νησί – Ο δήμαρχος ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης
Στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών βρίσκονται - σήμερα - συνολικά περίπου χίλιοι μετανάστες, ενώ η χωρητικότητά, επισήμως, δεν ξεπερνά τους εκατό
Ο δήμαρχος της Λαμπεντούζα, Τοτό Μαρτέλο, δήλωσε σήμερα ότι αν η κυβέρνηση Κόντε δεν κηρύξει άμεσα το νησί του σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, θα το κάνει ο ίδιος, διότι πλέον, δεν μπορεί να διαχειριστεί την υπερβολική πίεση που δέχεται η περιοχή του.
Στο κέντρο προσωρινής παραμονής μεταναστών βρίσκονται – σήμερα – συνολικά περίπου χίλιοι μετανάστες, ενώ η χωρητικότητά, επισήμως, δεν ξεπερνά τους εκατό.
Τις τελευταίες ημέρες αφίχθηκαν στο μικρό αυτό ιταλικό νησί εκατοντάδες μετανάστες από την Τυνησία, με πολύ μικρά πλεούμενα. Μόνο την περασμένη νύχτα, έφτασαν διακόσιοι τρεις άνθρωποι, που επέβαιναν σε επτά μικρά αλιευτικά σκάφη. Η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να τους μεταφέρει σε μεγαλύτερα κέντρα, στη Σικελία, αλλά στο μεταξύ καταγράφονται νέες αφίξεις.
Όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες υποβάλλονται σε τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού. Όπως μεταδίδουν, όμως, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, λόγω της υπερβολικής πίεσης που δέχεται η Λαμπεντούζα, οι αστυνομικοί σήμερα δυσκολεύονται να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των αφιχθέντων.
- Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ανάγκη να διατηρηθούν οι ευρωατλαντικές σχέσεις σε «λειτουργικό» επίπεδο
- Η ΕΕ χαιρετίζει την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς – Εκφράζει «σοβαρές αμφιβολίες» για το Συμβούλιο Ειρήνης
- Ουκρανία: Τουλάχιστον 1 νεκρός και 20 τραυματίες από ρωσικά πλήγματα στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας
- Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά εκτέλεσαν περιπολία πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα
- Οι ΗΠΑ πιέζουν Ρωσία και Ουκρανία για τριμερείς διαπραγματεύσεις και κατάπαυση του πυρός σε ενεργειακές υποδομές
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Με έρανο η αγορά

