Χαοτική η κατάσταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Ουρές χιλιομέτρων
Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από την πλευρά της Αλβανίας, με τις ουρές των οχημάτων να ανέρχονται σε χιλιόμετρα .
Χαοτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοαλβανικά σύνορα, από την πλευρά της Αλβανίας, με τις ουρές των οχημάτων να ανέρχονται σε χιλιόμετρα και τους πολίτες να περιμένουν υπομονετικά ακόμη και για περισσότερες από τρεις ώρες για να περάσουν τα σύνορα.
Εκλεισαν διαβάσεις
Η χθεσινή ήταν η πρώτη μέρα εφαρμογής του νέου καθεστώτος για τη διέλευση, ενώ έκλεισαν οι διαβάσεις σε Μαυρομάτι και Μέρτζιανη.
Τα προβλήματα ξεκίνησαν από το πρωί καθώς οι περισσότεροι από όσους ήθελαν να ταξιδέψουν προς την Ελλάδα δεν γνώριζαν για τις αλλαγές που είχαν επέλθει.
(Φωτογραφίες epiruspost.gr)
Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν προβλήματα και δυσλειτουργίες στο ηλεκτρονικό σύστημα στο οποίο έπρεπε να δηλωθούν οι μετακινήσεις.
Μέσα σε όλα αυτά υπήρξε και εξονυχιστικός έλεγχος των οχημάτων από τις αλβανικές τελωνειακές αρχές.
Πρωτοφανής ταλαιπωρία
Αποτέλεσμα ήταν να προκληθούν τεράστιες ουρές και η ταλαιπωρία να είναι πρωτοφανής.
Το μεσημέρι εκδόθηκαν ανακοινώσεις από τα αλβανικά υπουργεία για τις αλλαγές που έχουν επέλθει στα σύνορα.
Η κατάσταση παραμένει δύσκολη με αρκετούς πολίτες να ματαιώνουν τη μετάβασή τους στη χώρα μας.
Στο ελληνικό τελωνείο και το αστυνομικό τμήμα, η πρώτη μέρα κύλησε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.
Πηγή: epiruspost.gr
- Ουκρανία: Τη συνέχιση παροχής στρατιωτικής στήριξης ενέκρινε η ιταλική κυβέρνηση
- Ουκρανία: Η Δύση πρέπει να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα επί του πεδίου, τονίζει ο Λαβρόφ,
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Μύθοι και αλήθειες για τους «αιώνιους»
- Ο Τραμπ παρέχει πλήρη στήριξη στον Νετανιάχου – Aπειλεί Ιράν, Χαμάς και Χεζμπολάχ «αν συμπεριφέρονται άσχημα»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία



