Ζαγορίτης στο MEGA: Τα περισσότερα παράπονα αφορούν το λιανικό και ηλεκτρονικό εμπόριο
Σύμφωνα με τον κ. Ζαγορίτη, τα αιτήματα μεσολάβησης προς το συνήγορο του καταναλωτή έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία περίοδο και αφορούν ζητήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ηλεκτρονικό και λιανικό εμπόριο.
Στην ετήσια έκθεση του Συνήγορου του Καταναλωτή φαίνεται πως οι περισσότερες αναφορές έγιναν για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και τα καταναλωτικά αγαθά. Ακολουθούν οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και η ενέργεια και ύδρευση. Αυξημένα είναι τα παράπονα και για τις ηλεκτρονικές αγορές.
Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Συνήγορος του Καταναλωτή, Λευτέρης Ζαγορίτης.
Σύμφωνα με τον κ. Ζαγορίτη, τα αιτήματα μεσολάβησης προς το συνήγορο του καταναλωτή έχουν τριπλασιαστεί την τελευταία περίοδο και αφορούν ζητήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ηλεκτρονικό και λιανικό εμπόριο.
Για το ηλεκτρονικό εμπόριο και μόνο, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα από το 2019 έως και το πρώτο τετράμηνο του 2020, καθώς έγιναν πολλά παράπονα για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα όπου έγινε προπληρωμή, αλλά τα προϊόντα δεν παραδόθηκαν ποτέ, ενώ τα ίδια τα μαγαζιά έκλεισαν.
Για να μην πέφτουν θύματα απάτης οι καταναλωτές, ο κ. Ζαγορίτης συνιστά έρευνα πριν από κάθε αγορά, αποφυγή υπερβολικών προσφορών και πληρωμή με αντικαταβολή.
Μίλησε ακόμα για τις εισπρακτικές εταιρείες και την αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου στο να βάζει κυρώσεις σε όσους παραβιάζουν τη νομοθεσία.
«Δυστυχώς είναι πολλοί αυτοί που ενοχλούνται. Υπάρχουν στρατηγικοί κακοπληρωτές, αλλά δεν είναι οι περισσότεροι αυτοί», είπε ο κ. Ζαγορίτης και πρόσθεσε πως «αντιμετωπίζονται με το κατά το δυνατόν αποτελεσματικότερο τρόπο».
- Λάνθιμος, Φίνιξ και 1.000+ δημιουργοί κατά του mega deal που αλλάζει το Χόλιγουντ
- Μενίδι: «Τη βρήκε κάτω και έσκασε στα χέρια του» – Τι λέει η μητέρα του 14χρονου που τραυματίστηκε από κροτίδα
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Ο Βίκτορ Όρμπαν έχασε τις εκλογές – Αλλά όχι για την πολιτική που πρεσβεύει
- Παξοί: Συγκλονίζει η αδελφή του 15χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο – Κρίσιμες ώρες για τον 17χρονο συνεπιβάτη
- «Ο Μουνής»: Παράταση για 2 ακόμη παραστάσεις
- Αναμένει διευκρινίσεις για το «απαγορευτικό» των ΗΠΑ η διεθνής ναυτιλία
- Αρκάς: Τι μέρα είναι;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442