Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανυπολόγιστες ζημιές στις αεροπορικές: Περικοπές θέσεων και συρρίκνωση του στόλου

Ανυπολόγιστες ζημιές στις αεροπορικές: Περικοπές θέσεων και συρρίκνωση του στόλου

Οι πτήσεις απελευθερώνονται σε όλη την Ευρώπη, αλλά το κόστος της καραντίνας για τις αερομεταφορές είναι δυσβάστακτο. Η πανδημία καθήλωσε στο έδαφος τους στόλους αεροπορικών κολοσσών, που προχωρούν σε χιλιάδες απολύσεις κάθε μέρα, για να αποφύγουν τη χρεωκοπία

Τον Μάρτιο η πανδημία του κοροναϊού κυριολεκτικά πάγωσε τις παγκόσμιες αερομεταφορές. Μέχρι τον Απρίλιο ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων σε διεθνείς πτήσεις είχε πέσει κατά 80% σε σχέση με το 2019 ενώ τα μισά αεροσκάφη καθηλώθηκαν στο έδαφος.

Ο Διευθυντής της ΙΑΤΑ δήλωσε: «Προβλέπουμε απώλειες ύψους 419 δις δολαρίων, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% των εσόδων μας και απώλειες για τη βιομηχανία της τάξης των 84 δις δολαρίων».

Ενδεικτική της κατάστασης η απόφαση της εταιρείας Airbus, που κατασκευάζει αεροσκάφη, να περικόψει 15.000 θέσεις εργασίας.

Ο Διευθύνων σύμβουλος της Airbus τόνισε: «Δεδομένης της κλίμακας της κρίσης και των δυσκολιών που θα αντιμετωπίσει ο κλάδος στο άμεσο μέλλον, υπάρχει ανάγκη προσαρμογής. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των θέσεων της εργασίας δεν μπορεί να αποφευχθεί».

Περικοπές θέσεων εργασίας σχεδιάζει και η γαλλική Air France, που στοχεύει να μειώσει το προσωπικό της κατά 6.500 άτομα τα επόμενα δύο χρόνια παρόλο που η γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε πακέτο οικονομικής στήριξης της ύψους 7,5 δις ευρώ.

3,500 θέσεις εργασίας θα περικόψει και η ιρλανδική Ryanair εάν δεν καταφέρει να πείσει τους εργαζόμενους να δεχθούν μειώσεις των μισθών τους.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της οικονομικής ενίσχυσης ύψους 6 δισεκατομμυρίων ευρώ στη Lufthansa που αποφάσισε η γερμανική κυβέρνηση και ενέκρινε η Ευρωπαϊκή επιτροπή.

Συνομιλίες με τα συνδικάτα για περικοπή έως και 1.900 θέσεων εργασίας ξεκίνησε και η Easyjet, που κλείνει τρεις βάσεις της σε αεροδρόμια της Μεγάλης Βρετανίας.

12.000 εργαζόμενους έχει ανακοινώσει ότι θα απολύσει η British Airways.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024