Θεσσαλονίκη: Υπόσχονταν χρήματα μέσω ΕΣΠΑ σε επιχειρηματίες
Επιπλέον, ο 50χρονος, ενεργώντας μεμονωμένα και ανεξάρτητα, φέρεται να απέσπασε 20.000 ευρώ από θύμα, υποσχόμενος ότι θα μεσολαβήσει στην εύρεση αγοραστή για εμπορική συμφωνία.
Εφοριακός κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση απάτης σε βάρος επιχειρηματιών από τη Θεσσαλονίκη, στους οποίους υποσχόταν χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ. Εκτός από τον 48χρονο εφοριακό, για την υπόθεση κατηγορούνται δύο ακόμη άτομα, 40 και 50 ετών, ενώ αναζητείται η ταυτότητα και τέταρτου προσώπου που φέρεται ως συνεργός τους.
Σύμφωνα με την αστυνομία, από τον Ιούνιο του 2017, οι εμπλεκόμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν σε οκτώ περιπτώσεις 24.500 ευρώ με το πρόσχημα διεκπεραίωσης αιτήσεων και κατάθεσης δικαιολογητικών σε φορείς που είναι αρμόδιοι για χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων, μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε εναντίον τους από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περιλαμβάνει και περιπτώσεις απάτης σε απόπειρα.
Επιπλέον, ο 50χρονος, ενεργώντας μεμονωμένα και ανεξάρτητα, φέρεται να απέσπασε 20.000 ευρώ από θύμα, υποσχόμενος ότι θα μεσολαβήσει στην εύρεση αγοραστή για εμπορική συμφωνία.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Ανοίγει η «βεντάλια» των ερευνών – Επεκτείνεται σε συγγενείς και πολιτικά πρόσωπα
- Ερώτηση στο ευρωκοινοβούλιο για τα πρόσωπα της δικογραφίας του ΟΠΕΚΕΠΕ που παραμένουν σε θέσεις ευθύνης
- The Expla-in Project: Τι γίνεται στο ΠΑΣΟΚ;
- Μαριάντα Πιερίδη για το bullying του γιου της: «Το δύσκολο είναι το να βάλεις το σχολείο να ασχοληθεί σοβαρά»
- Ο Μακρόν ψάχνει και για κεντρικό τραπεζίτη – Γιατί παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά ο Βιλερουά
- Κινηματογραφική ληστεία στην Ιταλία: Μασκοφόροι με «μαϊμού» περιπολικά ανατίναξαν χρηματαποστολή



