Βρετανία : Βάζει φρένο στις εξαγορές εταιρειών λόγω Κίνας
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κατάρτιση αυστηρής νομοθεσίας που θα αποτρέπει εξαγορές από ξένες εταιρείες, εάν κρίνεται πως εγείρουν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια.
Ο αρχηγός του κόμματος των Συντηρητικών και πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακοινώσει την κατάρτιση αυστηρής νομοθεσίας που θα αποτρέπει εξαγορές από ξένες εταιρείες, εάν κρίνεται πως εγείρουν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για την επιρροή της Κίνας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Times.
Αυστηρές ποινές
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να ασκεί πίεση να καταρτιστεί νομοθεσία που θα υποχρεώνει τις εταιρείες να ενημερώνουν τις αρχές για προσπάθειες εξαγοράς τους, εάν ενδέχεται να εγείρουν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια, επί ποινή ποινικής δίωξης εφόσον δεν συμμορφώνονται, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Οι επικεφαλής των εταιρειών που δεν ενημερώνουν τις αρχές ή αψηφούν τους όρους που θα θέσει η κυβέρνηση του ΗΒ θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα ή ακόμη και τη στέρηση του δικαιώματος να διευθύνουν επιχειρήσεις, κατά το ρεπορτάζ των Τάιμς του Λονδίνου.
Πηγή: ΑΠΕ
- Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία: Ελεύθερος και πάλι ο μετανάστης-σύμβολο με εντολή της δικαιοσύνης
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Η Ελλάδα επιστρέφει
- Και προνόμια υπηκοότητας «πουλάει» η χρυσή βίζα Τραμπ
- Κυριάκος Πιερρακάκης: Συγχαρητήρια από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
- Ασταμάτητη η Στρασμπούρ (1-0), άνετο διπλό της Πάλας στην Ιρλανδία (3-0) – Η βαθμολογία
- Βαθμολογία UEFA: Καλή συγκομιδή για την Ελλάδα, αλλά και χαμένη ευκαιρία να πλησιάσει κι άλλο την Τσεχία






