Δολοφονία Φλόιντ: «Οχυρώνουν» τα καταστήματα της Νέας Υόρκης για να τα σώσουν από τις λεηλασίες
Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την πόλη να έχει μετατραπεί σε ένα θλιβερό τοπίο
Σε οχυρωμένη πόλη παραπέμπει η Νέα Υόρκη, η οποία -πριν καν προλάβει να επανέλθει στην κανονικότητα από την κρίση του κοροναϊού-, αντιμετωπίζει τις νέες συνέπειες του κύματος οργής που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.
Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την πόλη να έχει μετατραπεί σε ένα θλιβερό τοπίο.
Οι δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, τώρα είναι άδειοι, ενώ τα μεγάλα καταστήματα που κάποτε δέσποζαν στους δρόμους έχουν κατεβάσει ρολά και τοποθέτησαν προστατευτικά στα τζάμια, ή ακόμα και ξύλινα πλαίσια.
Οι εργαζόμενοι, αντί να απασχολούν τους άλλοτε πολλούς πελάτες τους, σκεπάζουν με ξύλινες σανίδες τα σημεία που καταστράφηκαν. Σε σημεία των δρόμων, συναντά κανείς δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, έτοιμες να παρέμβουν εφόσον υπάρξει νέα εμπλοκή.
Οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ, ένα μέτρο που θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή. Ωστόσο χθες, η απαγόρευση δεν σταμάτησε χιλιάδες διαδηλωτές από το να βαδίσουν στους δρόμους.
- Κόντρα λιγκών με την IFAB για να θεσπιστεί αλλαγή λόγω διάσεισης
- Εκατομμύρια, δαχτυλίδι 33 καρατίων και το «νησί των παιδόφιλων» σκόπευε να αφήσει ο Έπσταϊν στη σύντροφό του
- Όχι πια Zoom: Το Παρίσι πατάει «φρένο» στην αμερικανική κυριαρχία
- Βόρεια Ιρλανδία: Η πρωθυπουργός προτείνει δημοψήφισμα για ένωση με την Ιρλανδία
- «Όλα ήταν καλύτερα το 2016»: Το trend που έχει καταλάβει τα social media – Γιατί εξιδανικεύουμε το παρελθόν;
- Πώς ένα T-Shirt μιας ταινίας αγαπήθηκε από τους προοδευτικούς της Βραζιλίας: «Σχεδόν κάθε μέρα εξαντλούνται»


