
Σύψας: Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κοροναϊό, συνεχίζει να μεταδίδεται
«Ο ιός επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς αλλά δεν σκοτώνεται συνεχίζει να μεταδίδεται», είπε ο λοιμωξιολόγος Ν. Σύψας
«Η ζέστη δεν σκοτώνει τον κοροναϊό» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Νίκος Σύψας, τονίζοντας ότι «ο ιός επιβιώνει πολύ λιγότερο όταν οι θερμοκρασίες είναι πάνω από 25 βαθμούς αλλά δεν σκοτώνεται συνεχίζει να μεταδίδεται».
Ο λοιμωξιολόγος μιλώντας στον ΣΚΑΙ σημείωσε πως δύο βδομάδες μετά την κάθε άρση μέτρων θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα ενώ επισημαίνει πως όλες οι ευπαθείς ομάδες πρέπει τον Οκτώβριο να εμβολιαστούν για την γρίπη ώστε για να μπορούν να επικεντρωθούν στο νέο κοροναϊό.
Σχετικά με τις μετακινήσεις ο ίδιος υπογραμμίζει πως μπορεί να αλλάξουν οι οδηγίες.
Αναφορικά με τα γυμναστήρια ο ίδιος ανέφερε ότι θα ανοίξουν 29 Ιουνίου λόγω του ότι συνωστίζονται πολλά άτομα και υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
Για το αν θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία σημείωσε πως αν συνεχίζουν τα πράγματα να πηγαίνουν καλά ο ίδιος θα εισηγηθεί να ανοίξουν.
- Ρωσία: Ξύπνησε το ηφαίστειο Σιβελούτς στην Καμτσάτκα – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος 11.000 μέτρων
- Tι προτιμά άραγε η Ούμα Θέρμαν; Ρόλους καλών ή κακών γυναικών;
- Ολυμπιακός – ΔΕΚΑ 94-85: Πρώτοι οι «ερυθρόλευκοι» στο Gen A Stars U16 με Σπανούλη, Χριστοδούλου
- Aστυνομικές επιχειρήσεις σε Iλιον, Ασπρόπυργο, Αχαρνές και Ελευσίνα – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα
- Παραλιακή: Καραμπόλα πέντε οχημάτων – Αυξημένη η κίνηση στο ρεύμα προς Πειραιά
- Μυστηριώδη κρίση αφασίας ανάγκασε τη NASA να φέρει αστροναύτη επειγόντως στη Γη


