Μακρόν: Η καραντίνα στη Βρετανία δεν ισχύει για τους Γάλλους ταξιδιώτες
Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γαλλία.
Η Γαλλία θα εξαιρεθεί από τους κανόνες για την καραντίνα που ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, για όσους φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σύμφωνα με κοινό ανακοινωθέν της βρετανικής και γαλλικής κυβέρνησης, το οποίο εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Μπόρις Τζόνσον με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.
«Οι ηγέτες συζήτησαν την ανάγκη διαχείρισης του κινδύνου νέων μεταδόσεων που θα προκύπτουν από το εξωτερικό, τη στιγμή που ο ρυθμός του κοροναϊού μειώνεται εσωτερικά. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος συμφώνησαν να συνεργαστούν για την προώθηση κατάλληλων μέτρων στα σύνορα. Αυτή η συνεργασία είναι ιδιαίτερα αναγκαία για την διαχείριση των κοινών μας συνόρων. Δεν θα εφαρμόζονται μέτρα καραντίνας σε ταξιδιώτες που έρχονται από τη Γαλλία σε αυτό το στάδιο. Οποιαδήποτε μέτρα σε κάθε πλευρά θα λαμβάνονται με συντονισμένο και αμοιβαίο τρόπο. Θα δημιουργηθεί μία ομάδα εργασίας ανάμεσα στις δύο κυβερνήσεις που θα διασφαλίζει αυτή τη διαβούλευση τις επόμενες εβδομάδες» αναφέρεται στο ανακοινωθέν.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, στις ανακοινώσεις που έκανε νωρίτερα σήμερα είπε ότι για να αποφευχθούν τυχόν εισαγόμενες επαναμολύνσεις από τον νέο κοροναϊό «θα έρθει σύντομα η ώρα… να επιβληθεί καραντίνα σε ανθρώπους που έρχονται αεροπορικώς στη χώρα».
Η Ντάουνινγκ Στριτ επιβεβαίωσε ότι σε αυτό το στάδιο δεν θα επιβληθεί καραντίνα στους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Γαλλία.
Το Παρίσι είχε ανακοινώσει στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας ότι τα μέτρα καραντίνας και απομόνωσης δεν θα ισχύουν προς το παρόν σε ταξιδιώτες από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή τη Βρετανία.
- Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Αϊτή διεξάγουν εκστρατεία κατά των συμμοριών και καταστρέφουν κρησφύγετα
- Ο Τραμπ θέλει 1 δισ. δολάρια από κάθε κράτος για να γίνει μέλος στο Συμβούλιο Ειρήνης
- Γιατί ο Τραμπ στρέφεται κατά της JP Morgan;
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών

