ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη η πορεία του κοροναϊού -1.450 νεκροί σε 24 ώρες
Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη.
Η πανδημία του κορονοϊού στοίχισε τη ζωή σε ακόμη 1.450 ανθρώπους στις ΗΠΑ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.
Ο αριθμός των νέων θυμάτων, σταθερός σε σχέση με αυτόν της προηγουμένης (1.453), αύξησε το σύνολο των ασθενών που έχουν υποκύψει στην αμερικανική επικράτεια σε πάνω από 67.600.
Ως χθες Κυριακή στις 20:30 (τοπική ώρα· στις 03:30 σήμερα Δευτέρα ώρα Ελλάδας), το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης είχε καταγράψει 1,15 εκατ. κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 67.674 θανάτους από την COVID-19.
Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα όπου καταγράφεται μακράν ο υψηλότερος αριθμός θανάτων εξαιτίας της πανδημίας από οποιαδήποτε άλλη στον πλανήτη.
Την Τετάρτη, οι θάνατοι είχαν φθάσει τους 2.502, ωστόσο το τελευταίο διήμερο μειώθηκαν αρκετά στην αμερικανική επικράτεια.
Επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ είναι η Νέα Υόρκη, όπου έχουν υποκύψει στην ασθένεια σχεδόν 19.000 άνθρωποι.
- Συρία: Το Ισλαμικό Κράτος πίσω από τις επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους
- Νέα αποκάλυψη για τη δράση της ICE: Πράκτορας είχε σκοτώσει πολίτη το 2025
- 76ο Φεστιβάλ Βερολίνου: Χρυσή Αρκτος στα «Κίτρινα Γράμματα» του Ιλκέρ Τσατάκ
- Κρήτη: Έδειραν κατηγορούμενο μέσα στα δικαστήρια
- Ερνανγκόμεθ: «Ο πρώτος τίτλος σημαίνει πολλά – Εχουμε την πίεση να τους κερδίζουμε όλους» (vid)
- Ισπανία: Επενδύει στις σχέσεις με την Κίνα για την ασιατική στρατηγική της

