Συνεδριάζει σήμερα η Ιερά Σύνοδος – Θερμομετρήθηκαν μητροπολίτες και Ιερώνυμος
Στο επίκεντρο το άνοιγμα των εκκλησιών.
Το πρωί της Πέμπτης ξεκίνησε η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη μετά την απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των ιερών ναών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, και την επαναλειτουργία τους από τις 17 Μαΐου.
Στη Μονή Πετράκη ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κοροναϊό, με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τους μητροπολίτες, αλλά και το πολιτικό προσωπικό που συμμετέχει στην Ιερά Σύνοδο να θερμομετρούνται πριν εισέλθουν στην Μονή.
Υπενθυμίζεται ότι οι εκκλησίες στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων θα ανοίξουν σε δύο φάσεις, από τις 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, ενώ οι πιστοί ενώ από τις 17 Μαΐου θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.
Ωστόσο, όπως και σε άλλους κλειστούς χώρους, έτσι και στις εκκλησίες, η παρουσία των πιστών θα γίνεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα μέσα στις επόμενες ημέρες.
- Δολοφονία τοπογράφου: Ισόβια και 6 χρόνια φυλάκισης στον 45χρονο εκτελεστή – Εννέα έτη στον συνεργό
- Βουλευτές ΝΔ σε υπουργείο Ανάπτυξης και ΟΠΕΚΕΠΕ: Προχωρήστε στην αποδέσμευση των δικαιούχων του προγράμματος Μ23
- «Οι Ρώσοι επιτίθενται στην Ευρώπη» – Η φρενίτιδα που έγινε λατρεία;
- Αποθεώθηκε ο Μεντιλίμπαρ από τον κόσμο του Ολυμπιακού (vids)
- Η εμφάνιση που θα φορέσει o Ολυμπιακός κόντρα στην Καϊράτ (pic)
- Νικήτας Τσακίρογλου για Χρυσούλα Διαβάτη: «Ελπίζω η επιστήμη, ο Χριστός να βοηθήσουν να ξαναβρούμε την υγεία»





