Συρία : Η αεράμυνα αναχαίτισε πυραυλική επίθεση πάνω από τη Δαμασκό – Κατηγορίες κατά Ισραήλ
Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς.
Το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας, SANA, μετέδωσε ότι η αεροπορική άμυνα της χώρας αντιμετώπισε «ισραηλινή επιθετικότητα από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου» και αναχαίτισε πολλούς πυραύλους κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.
Δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, αναφορές για θύματα ή τραυματισμούς.
Ένα βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, φέρεται να δείχνει την ενεργοποίηση της συριακής αεράμυνας για την κατάρριψη πυραύλων, οι οποίοι -σύμφωνα με πληροφορίες- εκτοξεύθηκαν από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον τρεις στρατιωτικές τοποθεσίες έξω από τη συριακή πρωτεύουσα, τη Δαμασκό, δέχθηκαν πυρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ακούστηκαν επίσης εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της Δαμασκού, αν και δεν είναι σαφές εάν το ίδιο το αεροδρόμιο ήταν στόχος.
Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο μουσουλμανικός κόσμος γιορτάζει τις πρώτες μέρες του Ραμαζανιού.
Πηγή: RT.com
- Γάζα: Τουλάχιστον 12 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Επλήγη και σκηνή εκτοπισμένων
- Τουρκία: Πρώτη αποστολή τουρκικού γεωτρύπανου εκτός συνόρων
- Ελ Σαλβαδόρ: Διαδήλωση συγγενών φυλακισμένων εναντίον των ομαδικών δικών
- Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 10 νεκροί σε νέα σειρά επιθέσεων τζιχαντιστών τις τελευταίες ημέρες
- Τουρκία: Το υπουργείο Αμυνας διαψεύδει δημοσιεύματα περί κοινής ναυπήγησης πολεμικών πλοίων με τις ΗΠΑ
- Λίβανος: 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο ανατολικό τμήμα της χώρας
