
Κοροναϊός : Σε καραντίνα το Ελσίνκι – Είναι η μεγαλύτερη εστία μόλυνσης στη Φινλανδία
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν θέτει σε καραντίνα το Ελσίνκι και τα περίχωρά του, τη μεγαλύτερη εστία του νέου κοροναϊού στη χώρα.
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας ανακοίνωσε απόψε ότι θέτει σε καραντίνα το Ελσίνκι και τα περίχωρά του, τη μεγαλύτερη εστία του νέου κοροναϊού στη χώρα.
Απαγόρευση εισόδου – εξόδου
Από την Παρασκευή και μέχρι τις 19 Απριλίου θα απαγορευτεί σε όλους η είσοδος και η έξοδος από την πρωτεύουσα, ανέφερε η Σάνα Μάριν, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Ολοι όμως έχουν το δικαίωμα να επιστρέψουν στα σπίτια τους», διευκρίνισε.
Στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, την επαρχία Ουουσίμαα, κατοικούν 1,7 εκατ. άνθρωποι, δηλαδή το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας.
Στην επαρχία αυτή έχουν καταγραφεί περισσότερα από 500 κρούσματα της επιδημίας Covid-19.
Τρεις νεκροί και 880 κρούσματα
Συνολικά, στη Φινλανδία υπάρχουν 880 επιβεβαιωμένα κρούσματα, όμως εξετάζονται μόνο οι ομάδες υψηλού κινδύνου. Τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων ενδέχεται να είναι έως και 30 φορές μεγαλύτερος.
Πηγή: ΑΠΕ
- Λάρισα: Νεκρές βρέθηκαν δύο αδελφές μέσα σε διαμέρισμα
- Πρόκληση Ακάρ για την Κύπρο: Όσοι κάνουν όνειρα για Πάσχα… θα ζήσουν το τελευταίο τους
- «Ένα παγκόσμιο σύμβολο στη γενέτειρά του»
- Πανδημία με κοινωνικό στίγμα η παχυσαρκία
- Πάσχα: Τι ισχύει για τις αργίες – Πώς αμείβονται
- Monsieur Minimal, εξέλιξη κι ένας διαφορετικός Μουσικός Δείπνος







