Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βατικανό : Δεκάδες ιερείς νεκροί από κοροναϊό - Πρωτοφανείς αλλαγές στις λειτουργίες του Πάσχα

Βατικανό : Δεκάδες ιερείς νεκροί από κοροναϊό – Πρωτοφανείς αλλαγές στις λειτουργίες του Πάσχα

Οι λειτουργίες του Πάσχα θα γίνουν φέτος χωρίς την παρουσία πιστών, χωρίς λιτανείες και χωρίς την τελετή του Νιπτήρος, ανακοίνωσε η Αγία Εδρα. Δεκάδες ιερείς έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό. Για κρούσμα στην κατοικία του Πάπα κάνει λόγο ιταλική εφημερίδα.

Οι λειτουργίες του Πάσχα θα γίνουν φέτος χωρίς την παρουσία πιστών, χωρίς λιτανείες και χωρίς την τελετή του Νιπτήρος, σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε την Τετάρτη η Αγία Εδρα.

Σε απευθείας μετάδοση

Οι πιστοί θα ενημερωθούν για τις ακριβείς ώρες των λειτουργιών ώστε να προσεύχονται αν θέλουν από το σπίτι τους και να τις παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση.

Την Μεγάλη Πέμπτη θα παραλειφθεί η τελετή του Νιπτήρος και δεν θα γίνει λιτανεία μετά το τέλος της λειτουργίας.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, οι ιερείς θα προσευχηθούν για τους ασθενείς και τους νεκρούς. Μόνο εκείνος που ιερουργεί θα φιλήσει τον Εσταυρωμένο και κανείς άλλος.

Και αναβολή τελετών

Ορισμένες από τις τελετές, όπως ο Δρόμος του Σταυρού που παραδοσιακά γίνεται στο Κολοσσαίο παρουσία του Πάπα, ενδέχεται να μεταφερθούν σε άλλες ημερομηνίες, για παράδειγμα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου.

Πιθανόν να αναβληθεί και η τελετή του αγιασμού του ελαίου που χρησιμοποιείται στις βαπτίσεις.

Από την έναρξη της επιδημίας στην Ιταλία έχουν χάσει τη ζωή τους 67 ιερείς, σύμφωνα με τον απολογισμό που δημοσιεύει η καθολική εφημερίδα Avvenire.

«Οι ιερείς πεθαίνουν όπως και οι υπόλοιποι»

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μεγάλης ηλικίας. «Οι ιερείς ασθενούν και πεθαίνουν όπως και οι υπόλοιποι άνθρωποι, ίσως και περισσότερο από τους υπόλοιπους, αν και είναι πολύ δύσκολο επί του παρόντος να ριψοκινδυνεύσουμε στατιστική ανάλυση», σημειώνει η εφημερίδα.

Πριν δύο εβδομάδες, ο πάπας Φραγκίσκος είχε ζητήσει από τους ιερείς «να βρουν το θάρρος να βγουν έξω» και να επισκεφθούν τους ασθενείς, την ώρα που η ιταλική κυβέρνηση καλούσε τους Ιταλούς να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφεύγουν να έρχονται σε επαφή με τα θύματα του νέου κοροναϊού.

Κρούσμα στην κατοικία του ποντίφικα

Εξάλλου, σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, πρόσωπο που διαμένει στην κατοικία του πάπα Φραγκίσκου έχει βρεθεί θετικό στον ιό και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ιταλίας. Το Βατικανό δεν σχολίασε αυτήν την πληροφορία.

Ο 83χρονος ποντίφικας έχει ακυρώσει τις δημόσιες εμφανίσεις του. Στην κατοικία του, τον ξενώνα Σάντα Μάρτα, ζουν συνολικά περίπου 75 άνθρωποι, σύμφωνα με πηγή του Βατικανού.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Ο Μπέος δίνει 15.000 εισιτήρια στο Πανθεσσαλικό – Θέλει περισσότερα ο Αλαφούζος

Ο Αχιλλέας Μπέος ανέφερε κατά την αποχώρησή του από την συνάντηση για τον τελικό του Κυπέλλου, ότι είναι θετικός -υπό προϋποθέσεις- για την παρουσία 15.000 φιλάθλων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024