Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θερίζει ο κοροναϊός και στη Βρετανία : Στους 465 οι νεκροί - «Να μην εξαπλωθεί» λέει τώρα ο Τζόνσον

Θερίζει ο κοροναϊός και στη Βρετανία : Στους 465 οι νεκροί – «Να μην εξαπλωθεί» λέει τώρα ο Τζόνσον

Αλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του κοροναϊού στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 465. «Είναι ζωτικής σημασίας να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του ιού» τονίζει ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Αλλοι 28 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία του κοροναϊού στη Βρετανία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 465, μετέδωσαν απόψε πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα ανακοίνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).

Εκκληση Τζόνσον

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον έκανε γνωστό ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) ώστε να αντεπεξέλθει στην κρίση του νέου κοροναϊού, μέσα σε διάστημα 24 ωρών αφότου η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση για εθελοντές.

«Θέλω επίσης να ευχαριστήσω ειδικά όλους εκείνους που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν το NHS» είπε ο Τζόνσον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Οταν κάναμε αυτήν την έκκληση χθες (σ.σ.: προχθές) το βράδυ ελπίζαμε να έχουμε 250.000 εθελοντές μέσα σε μερικές ημέρες, αλλά μπορώ να σας πω ότι μέσα σε μόλις 24 ώρες 405.000 ανταποκρίθηκαν» πρόσθεσε.

«Να καθυστερήσουμε την εξάπλωση»

Παράλληλα, ο βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως «κάθε υγειονομική υπηρεσία παγκόσμιας κλάσης έχει περιορισμένο αριθμό ιατρών, νοσοκόμων και εξειδικευμένου εξοπλισμού» οπότε όσο περισσότεροι άνθρωποι αρρωστήσουν ταυτόχρονα τόσο πιο δύσκολο είναι να αντεπεξέλθει το NHS.

«Είναι ζωτικής σημασίας να καθυστερήσουμε την εξάπλωση του ιού» πρόσθεσε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024