Από Μάιο… Σεπτέμβριο! Οπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Τρίτης, το φετινό Ρολάν Γκαρός δεν θα διεξαχθεί από τις 24/5 έως τις 7/6, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, αλλά τον Σεπτέμβριο λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γαλλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η έξαρση του Covid-19 έχει προκαλέσει πανικό σε όλη τον πλανήτη, με την ATP και την WTA να βάζουν λουκέτο για τις επόμενες εβδομάδες, ενώ στον… αέρα βρίσκεται και η χωμάτινη σεζόν.

Το Ρολάν Γκαρός, πάντως, δεν πρόκειται να ακυρωθεί, με τους διοργανωτές να μεταθέτουν τη διοργάνωσή του για τον Σεπτέμβριο. Με την ευχή όλων τα πράγματα να έχουν βελτιωθεί μέσα στους επόμενους μήνες και να έχει σταματήσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, το φετινό Ρολάν Γκαρός θα διεξαχθεί τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα από τις 20/9 έως τις 4/10.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι εκείνη την εβδομάδα υπήρχε στο καλεντάρι το Laver Cup, στο οποίο θα λάμβανε μέρος και ο Τσιτσιπάς, ενώ από τις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινούσε το Asian Swing. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα αλλάξει όλο το καλεντάρι και πολλά τουρνουά θα αλλάξουν ημερομηνία διεξαγωγής.

«Όλος ο κόσμος επηρεάζεται από την κρίση της δημόσιας υγείας, που συνδέεται με τον COVID-19. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια όλων όσων συμμετέχουν στο τουρνουά, η FFT πήρε την απόφαση το Roland Garros του 2020 να διεξαχθεί από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου», ανέφερε η ανακοίνωση των διοργανωτών.