Επιδημία σχολικής βίας : Έρχεται ο θεσμός του «Δασκάλου Επιστοσύνης»
Τα μέτρα που σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας για να αντιμετωπίσει τα κρούσματα εγκληματικότητας στα σχολεία - Επιστρέφουν οι σχολικοί σύμβουλοι από την επόμενη χρονιά
Με σειρά δράσεων, ανάμεσα στις οποίες και ο θεσμός του «δασκάλου εμπιστοσύνης», σχεδιάζει να αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας τα κρούσματα εγκληματικότητας στα σχολεία, τα οποία αντί να μειώνονται εξελίσσονται σε «επιδημία» βίας που εξαπλώνεται στην εκπαίδευση της χώρας.
Ο «δάσκαλος εμπιστοσύνης» θα αποτελεί ένα πρόσωπο στο οποίο θα μπορούν να απευθυνθούν τα παιδιά μέσα στο σχολείο όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ από την επόμενη χρονιά το μέτρο θα συνδυαστεί με την επιστροφή των σχολικών συμβούλων στα σχολεία, με τη συχνή παρουσία τους στις σχολικές αίθουσες.
Το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται και νέες θεματικές που θα ενταχθούν στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα, οι οποίες θα δίνουν ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα σεβασμού του ενός μαθητή στον άλλον και συνύπαρξης στο κοινωνικό σύνολο.
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Κατάσκοπος 3 χρόνια και όχι μόλις 3 μήνες


