Παρά την τραγικότητα των στιγμών, οι Κινέζοι βρίσκουν ενδιαφέροντες τρόπους να περάσουν το χρόνο τους εν μέσω καραντίνας για τη θανατηφόρα έκρηξης του κοροναϊού.

Συνολικά, 16 πόλεις είναι αποκλεισμένες, με τους κατοίκους τους να είναι αναγκασμένοι να μένουν στα σπίτια τους, υπό τον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού.

Κάποιοι κάτοικοι στην Ουχάν και σε άλλες πόλεις αντιμετωπίζουν με το χιούμορ τις δύσκολες καταστάσεις. Όπως το βίντεο που ακολουθεί –σύμφωνα με την ιστοσελίδα Insider– όπου αυτή η μαριονέτα τρώει τα λιγοστά αυτοκίνητα που περνάνε στον δρόμο.

Άλλοι επιχειρούν να διακωμωδήσουν την  έλλειψη ιατρικών μασκών που χρησιμοποιούνται για την πρόληψη της εξάπλωσης της ασθένειας. Έτσι, άρχισαν να φοράνε ολόσωμες στολές για να προστατευτούν από τον κοροναϊό.

Η φαντασία σε άλλο επίπεδο…

Βίντεο και φωτογραφίες δείχνουν ανθρώπους που φοράνε ακόμα και σερβιέτες στο πρόσωπό τους ή σουτιέν για να προφυλαχθούν από τον ιό.

Παράλληλα, μια φωτογραφία που έγινε viral στο WeChat είναι η παρακάτω:

Σε ερώτηση ποια είναι η κατάσταση στο Πεκίνο, η απάντηση είναι μια φωτογραφία από σούπερ μάρκετ που δείχνει το σταντ των προφυλακτικών να έχει αδειάσει.