
Κοροναϊός : Σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για την παρασκευή εμβολίου από βρετανό επιστήμονα
Ένας προβεβλημένος βρετανός επιστήμονας έκανε μια σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού, μειώνοντας το συνήθη χρόνο ανάπτυξης του φαρμάκου από «δύο με τρία χρόνια σε μόλις 14 ημέρες»
Ένας προβεβλημένος βρετανός επιστήμονας έκανε μια σημαντική ανακάλυψη στη μάχη για την παρασκευή ενός εμβολίου κατά του κοροναϊού, μειώνοντας το συνήθη χρόνο ανάπτυξης του φαρμάκου από «δύο με τρία χρόνια σε μόλις 14 ημέρες», μετέδωσε το Sky news.
Ο Ρόμπιν Σάτοκ, ο επικεφαλής του Τμήματος Λοιμώξεων του Βλεννογόνου και Ανοσίας στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου Imperial, δήλωσε ότι βρίσκεται τώρα στο στάδιο να ξεκινήσει τις δοκιμές του εμβολίου σε ζώα, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ σε ανθρώπους οι δοκιμές αναμένεται να γίνουν το καλοκαίρι, αν εξασφαλιστούν επαρκείς πόροι, μετέδωσε το Sky.
«Με τις συνηθισμένες προσεγγίσεις απαιτούνται τουλάχιστον δύο με τρία χρόνια πριν ακόμη φτάσεις στην κλινική για την παρασκευή του. Και εμείς έχουμε περάσει, από το χρονοδιάγραμμα αυτό, στο να δημιουργήσουμε ένα υποψήφιο φάρμακο στο εργαστήριο μέσα σε 14 ημέρες» δήλωσε ο ίδιος στο τηλεοπτικό δίκτυο.
Το εμβόλιο πάντως θα έρθει πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί το σημερινό ξέσπασμα του κοροναϊού, αλλά θα είναι πολύτιμο σε περίπτωση νέου ξεσπάσματος, μετέδωσε ο Sky.
(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)
- H εύθραυστη μητέρα μου, η Όντρεϊ – Η απόπειρα αυτοκτονίας, οι ναζί γονείς και οι πόλεμοι
- Το κίνητρο που ψάχνει ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο Άρης του Σιάο
- Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση χωριών βόρεια του ποταμού Λιτάνι – Καταγγελίες για εθνοκάθαρση στον Λίβανο
- Εκλεισε μετά τα προβλήματα η πλατφόρμα για τις αιτήσεις του fuel pass – Αλλάζει ο τρόπος υποβολής
- Ο Λίνεκερ είδε «σημάδια πανικού» στην Άρσεναλ
- Το Artemis ΙΙ έσπασε το ρεκόρ του Apollo 13 για την μεγαλύτερη απόσταση από τη Γη –





