Γαλλία : Αστυνομικοί τραυμάτισαν άνδρα με μαχαίρι που φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ»
Αστυνομικοί στη Βορειοανατολική Γαλλία, πυροβόλησαν και τραυμάτισαν σήμερα, έναν άνδρα, που κυκλοφορούσε κρατώντας μαχαίρι σε δρόμο της πόλης Μετς και τους φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ».
Μια πηγή της αστυνομίας είπε ότι ο άνδρας αυτός τραυματίστηκε, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.
Οι αστυνομικοί δέχτηκαν «απειλή» όταν έφτασαν στο σημείο και χρειάστηκε να κάνουν χρήση των όπλων τους για να τον εξουδετερώσουν, πυροβολώντας τον στα πόδια.
Ο δράστης είναι 31 ετών και ήταν γνωστός στις αρχές επειδή είχε ριζοσπαστικοποιηθεί και αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, εξήγησε ο εισαγγελέας της Μετς, Κριστιάν Μερκουρί.
Η τοπική εισαγγελία συνεργάζεται για την υπόθεση αυτή με την αντιτρομοκρατική εισαγγελία του Παρισιού, πρόσθεσε.
Ο άνδρας νοσηλεύεται φρουρούμενος.
Είναι το δεύτερο περιστατικό, στη Γαλλία, όπου άνδρας με ψυχολογικά προβλήματα κυκλοφορεί με μαχαίρι φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».
Την Παρασκευή ένας 22 χρονος, ο Νατάν Κ., επιτέθηκε με μαχαίρι σε περαστικούς, σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας δύο γυναίκες στο Βιλζουίφ, στα νότια του Παρισιού.
Διέπραξε την επίθεση με «ακραία βία» και «ακραία αποφασιστικότητα», χωρίς να σταματήσει να φωνάζει Αλλάχ Ακμπαρ», είπε η εισαγγελέας Λορ Μπεκιό, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον πυροβόλησαν, σκοτώνοντάς τον, αφού δεν υπάκουσε όταν του ζήτησαν κατ’ επανάληψη να πετάξει το μαχαίρι που κρατούσε.
Πηγή ΑΜΠΕ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
- Πέθανε η ηθοποιός Μπριζίτ Μπαρντό
- Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους: «Εμείς φάγαμε λάσπη στην τηλεόραση, 3 γυναίκες τράβηξαν τα πάνδεινα στο δικαστήριο»
