Γιατί τα ζευγάρια που τσακώνονται κινδυνεύουν λιγότερο από αρρώστειες
H αμερικανική μελέτη, στο Περιοδικό Ψυχοσωματικής Ιατρικής, ερεύνησε ανταποκρίσεις από 192 ζευγάρια σε διάστημα 32 ετών για να δουν το κατά πόσο επηρεαζόταν το προσδόκιμο ζωής από τις μεταξύ τους διαμάχες
Μπορεί να μην φαίνεται όταν συμβαίνει, αλλά οι καυγάδες με το σύντροφό σας είναι ωφέλιμοι για εσάς. Εκείνοι που λογομαχούν μεταξύ τους έχουν και χαμηλότερο ρίσκο να ασθενήσουν ή να κινδυνεύσουν από πρόωρο θάνατο. Ωστόσο, αυτό βρίσκει εφαρμογή μόνο στα ζευγάρια που το κάνουν με την ίδια ένταση. Αν ο ένας συγκρατεί το θυμό του την ώρα που ο άλλος εκδηλώνει με θέρμη τα συναισθήματά του, αυτό θα μπορούσε να διπλασιάσει το ρίσκο του πρόωρου θανάτου.
H αμερικανική μελέτη, στο Περιοδικό Ψυχοσωματικής Ιατρικής, ερεύνησε ανταποκρίσεις από 192 ζευγάρια σε διάστημα 32 ετών για να δουν το κατά πόσο επηρεαζόταν το προσδόκιμο ζωής από τις μεταξύ τους διαμάχες. Η Ψυχολόγος Κάιλ Μπουράσα, από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα είπε, ‘όσο πιο διαφορετικά ανταποκρίνεται κάθε σύντροφος στον καυγά, τόσο μεγαλύτερο το ρίσκο του πρόωρου θανάτου. Η διαφορετική αντίδραση σε διαμάχη μεταφράζεται σε περισσότερους καθημερινούς καυγάδες όσο περνούν τα χρόνια. Ο ένας μπορεί να επιθυμεί πιο θερμές διαφωνίες ενώ ο άλλος σύντροφος όχι, και αυτό οδηγεί σε έλλειψη ικανοποίησης και από τις δύο πλευρές.
Αυτό σημαίνει περισσότερο καθημερινό άγχος που θα μπορούσε να κάνει κακό μακροπρόθεσμα στην υγεία. Αντιθέτως, τα ζευγάρια που έχουν το ίδιο στιλ στον τσακωμό ίσως συγκρούονται πολύ λιγότερο και έτσι διατηρούν καλύτερη υγεία.
- «Ένταση» ανάμεσα σε Νετανιάχου και την ομάδα του Τραμπ πριν τη συνάντηση της Δευτέρας
- Σκανδιναβία: Η καταιγίδα Γιοχάνες άφησε πίσω της δύο νεκρούς και χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα
- Ουκρανία: Ο Ζελένσκι λέει πως μετά την συνάντηση με τον Τραμπ θα έχει συνομιλίες με ευρωπαίους ηγέτες
- Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή – Το ωράριο λειτουργίας έως την Τετάρτη
- Συνελήφθη ο τράπερ Ivan Greko – Αγνόησε την αποφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό και οι άλλες «αμαρτίες»
- Αγρότης με δεσμευμένο λογαριασμό: «Δεν έχω ούτε ένα ευρώ» – H κυβέρνηση «λειτουργεί με πρακτικές Βόρειας Κορέας»


