Γαρίδες στο τηγάνι με σάλτσα σόγιας και σουσάμι
Ενα νόστιμο πιάτο έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 9΄
Υλικά (για 4 μερίδες)
800 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
4 κ.σ. ηλιέλαιο
2 κ.σ. ξερό κρεμμύδι τριμμένο
300 γρ. ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
Αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. σουσάμι
Διαδικασία
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, το λάδι και ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε για 1 λεπτό. Βγάζουμε, με μια τρυπητή κουτάλα, τις γαρίδες σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και τη σάλτσα σόγιας, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 4-5 λεπτά, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε τις γαρίδες στη σάλτσα, προσθέτουμε το σουσάμι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε με ρύζι jasmin.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- «Kαταστροφική συμφωνία» η εξαγορά της Warner Bros. από το Netflix για την Τζέιν Φόντα
- Τροχαίο στο Παλαιό Φάληρο: Αυτοκίνητο τυλίχτηκε στις φλόγες έπειτα από σύγκρουση με άλλο όχημα
- Μπλόκα με χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα – Κλιμακώνουν οι αγρότες και πιέζουν την κυβέρνηση [Live χάρτης]
- Stoiximan GBL: «Μάχη» Ολυμπιακός – ΑΕΚ στο ΣΕΦ, υποδέχεται τον Πανιώνιο ο Παναθηναϊκός
- Αυτά είναι τα 8 σημεία στην Αττική που μπαίνουν οι «έξυπνες» κάμερες ως τέλος του έτους
- Αρκάς: Η καλημέρα της Κυριακής
