
Απεβίωσε παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ
Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΛ, Βασίλη Τσολάκη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών και βύθισε στο πένθος την οικογένεια της θεσσαλικής ομάδας
Ο Βασίλης Τσολάκης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών και βύθισε στο πένθος την οικογένεια της θεσσαλικής ομάδας η οποία με ανακοίνωσή της εξέφρασε τα συλλυπητήριά της και υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει αναλλοίωτη την μνήμη του.
Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:
«Ο “Μαύρος Σεπτέμβρης”, άρρηκτα συνδεδεμένος με τις τραγικότερες απώλειες της «βυσσινί» οικογένειας, ξαναχτύπησε! Αυτή τη φορά ήταν ο Βασίλης Τσολάκης που ξεκίνησετο ταξίδι για το ΑΕΛικό κλαμπ του Παραδείσου. Ένας από του πιο προικισμένους ποδοσφαιρικά παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα με το άλογο στο στήθος, την τίμησε για 4 αγωνιστικές περιόδους και παρά το συνεσταλμένο του προφίλ, η προσφορά και η αγωνιστική του διαδρομή ήταν εντυπωσιακές.
Το 1964, ως παδοσφαιριστής του Ηρακλή, επιλέχθηκε από τον Αλεξάντερ Πέτροβιτς ως στέλεχος του παρθενικού ρόστερ της ΑΕΛ σε ηλικία μόλις 18 ετών. Φορώντας τη φανέλα με το Νο 11, συμπλήρωσε 56 συμμετοχές σε 4 αγωνιστικές περιόδους, πετυχαίνοντας 12 τέρματα.
Σε όλη τη διαδρομή του μέχρι τη σημερινή αποδημία του σε ηλικία 73 ετών, ήταν διαρκώς κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, αρνούμενος πεισματικά να ακολουθήσει άλλους δρόμους πέραν αυτού που οδηγούσε πάντα στο πλευρό της ΑΕΛ.
Ο Βασίλης Τσολάκης, (στη φωτογραφία ρετρό διακρίνεται να προσφέρει αναμνηστικά και δώρα στους Γιουγκοσλάβους παίκτες στο φιλικό ΑΕΛ – Πρίστινα τον Φεβρουάριο του 1966), υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου Βετεράνων της ΑΕΛ, παρουσιάζοντας μάλιστα σπουδαίο έργο από τη θέση του αντιπροέδρου.
Ο μεγαλομέτοχος κ. Αλέξης Κούγιας, η διοίκηση, το προπονητικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές, τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΛ και σύσσωμη η «βυσσινί» οικογένεια, εκφράζουν τα από βάθους καρδίας συλλυπητήριά τους προς τους οικείους του Βασίλη Τσολάκη, υπόσχονται να διατηρήσουν αναλλοίωτη τη μνήμη του και να θυμούνται πάντα τον ακέραιο χαρακτήρα του και την παθολογική αγάπη του για την ομάδα της καρδιάς του, γεγονός που τον κατέστησε αενάως παράδειγμα προς μίμηση.
Αντιπροσωπεία της ΠΑΕ ΑΕΛ θα παραστεί στην αυριανή εξόδιο ακολουθία που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγ. Χαραλάμπους, καταθέτοντας στεφάνι στη μνήμη του.
Καλό ταξίδι Βασίλη και χαιρετισμούς σε όλα τα αδικοχαμένα αστέρια μας και στην ΑΕΛ του Παραδείσου».
- Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι ο αγωγός Ντρούζμπα θα επαναλειτουργήσει – Μόλις ήρε το βέτο ο Όρμπαν για το δάνειο
- Greece Tax Evasion Soars, Auto Repair Shops Lead
- Κεφαλονιά: «Έχασα τη ζωή μου όλη, είχαν σχέδιο να την εξαφανίσουν, να πάθουν ότι της έκαναν» – Συγκλονίζει η μητέρα της Μυρτούς
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία


