Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Τούρμπο» η Λάρισα διέλυσε την Ξάνθη (3-0)

«Τούρμπο» η Λάρισα διέλυσε την Ξάνθη (3-0)

Η ΑΕΛ έπιασε σπουδαία απόδοση, επικράτησε με 3-0 της αήττητης έως σήμερα Ξάνθης και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Η ΑΕΛ έπιασε σπουδαία απόδοση, επικράτησε με 3-0 της αήττητης έως σήμερα Ξάνθης και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

H μία έμπαινε στο γήπεδο έχοντας… αύρα πρωτοπόρου. Το τρία στα τρία της Ξάνθης στο ξεκίνημα την έφερνε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το απόλυτο το είχε εκείνη, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Η άλλη ερχόταν από προβληματική εικόνα στο δικό της ξεκίνημα. Η Λάρισα δεν έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο και αποτέλεσμα αυτού ήταν ο μόλις ένας βαθμός.

Τούτη τη φορά, όμως, οι ρόλοι άλλαξαν. Εντελώς. Η Λάρισα μπήκε στο ματς με το… μαχαίρι στα δόντια. Μπήκε για να αλλάξει το άσχημο κλίμα, για να παίξει ποδόσφαιρο, για να φτάσει στην πρώτη της νίκη. Και τα κατάφερε δίκαια.

Το τελικό 2-0 αντικατοπτρίζει απόλυτα την εικόνα του αγώνα. Και την υπεροχή του της Λάρισας από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Κατοχή μπάλα, καλή κυκλοφορία, τον Ουάρντα σε κέφια, αποτελεσματικότητα και μεγαλύτερη θέληση.

Ολα αυτά τα στοιχεία οδήγησαν τους βυσινί στο πρώτο τους τρίποντο στη σεζόν, με την Ξάνθη να γνωρίζει την πρώτη της απώλεια, ενώ είδε και τον Λισγάρα να αποβάλλεται και αναγκάστηκε να αγωνιστεί για μισή ώρα με παίκτη λιγότερο.

Κυρίαρχη από το ξεκίνημα η Λάρισα

Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου ήταν εκείνη που είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το ξεκίνημά του. Μπορεί στο πρώτο εικοσάλεπτο να μη δημιούργησαν κάποια σημαντική ευκαιρία, αλλά ήταν εκείνοι που είχαν την μπάλα, που προσπαθούσαν να βγουν με αξιώσεις μπροστά και να βρουν χώρους για να απειλήσουν. Η πρώτη καλή στιγμή ήταν με τον Ουάρντα στο 21′ να σουτάρει και την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ λίγο αργότερα και πάλι ο Αιγύπτιος προσπάθησε να μπει απειλητικά στην περιοχή, αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή.

Τελικά το γκολ ήρθε στο 35′ με τη… βοήθεια της Ξάνθη. Ο Κάτσε εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λισγάρας μπερδεύτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τη Λάρισα να ανοίγει το σκορ με αυτογκόλ και να πηγαίνει με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Γρήγορο γκολ, αποβολή και… τέλος

Με το σκορ υπέρ τους, οι γηπεδούχοι βγήκαν με αυτοπεποίθηση στο δεύτερο ημίχρονο και το μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία. Το γρήγορο γκολ που σημείωσαν με τον Μιλοσάβλιεβιτς να είναι ο σκόρερ στο 53′ επί της ουσίας απλοποίησε τα πράγματα για τη Λάρισα, η οποία μερικά λεπτά αργότερα έμεινε και με παίκτη παραπάνω στο ματς.

Στο 59′ ο Λισγάρας ολοκλήρωσε μια τραγική για τον ίδιο εμφάνιση (αυτογκόλ και κόκκινη) αφού αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για το τελευταίο ημίωρο. Κάπου εκεί ουσιαστικά ολοκληρώθηκε και το παιχνίδι, με τη Λάρισα να βάζει το κερακάκι στην τούρτα στο 83′, όταν ο Σεσεροβιτς σέντραρε και ο Μπέρτος με προβολή σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδα του, γράφοντας το τελικό 3-0.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας (62΄Μπέρτος), Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς, Κάτσε (85′ Χαλκιαδάκης), Στάνκοβιτς, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (75′ Φατιόν), Σεσέροβιτς, Νούνιτς.

Ξάνθη: Σάο Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Κοβατσέβιτς, Τερκί, Τζουρίτσκοβιτς (61′ Μαλεζάς), Εντουάρντο (36′ Ρενέλα), Στάρτζεον, Μπαριέντος (54′ Ζόρνταν)

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024