Ο Ερντογάν απειλεί τις ΗΠΑ με εισβολή στη Συρία
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στο νότια σύνορά της με τη Συρία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προειδοποίησε πως η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε μονομερή βήματα εάν οι ΗΠΑ δεν εγκαθιδρύσουν τη «ζώνη ασφαλείας» στο βορειοανατολική Συρία αυτόν τον μήνα
Η Τουρκία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση στο νότια σύνορά της με τη Συρία, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αφού προειδοποίησε πως η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε μονομερή βήματα εάν οι ΗΠΑ δεν εγκαθιδρύσουν τη «ζώνη ασφαλείας» στο βορειοανατολική Συρία αυτόν τον μήνα.
«Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων μας έχουν ολοκληρωθεί» είπε σήμερα ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, από την Κωνσταντινούπολη, προτού αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρόεδρος επανάλαβε τη δυσφορία του σχετικά με την αμερικανική στήριξη στους Κούρδους μαχητές, σημειώνοντας πως η Ουάσιγκτον τους προμηθεύει όπλα.
«Δεν έχουμε καμία επιθυμία να έρθουμε αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ» τόνισε.
«Εντούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τη στήριξη που παράσχουν οι ΗΠΑ σε μια τρομοκρατική οργάνωση».
- Ποιος ελέγχει το Στενό του Ορμούζ; Τι λέει το δίκαιο ναυτικού πολέμου
- Ο ιδιωτικός Τζακ Κέρουακ μέσα από τις επιστολές του
- Κόμο 1907: Από τη Serie D στην «αριστοκρατία» του ποδοσφαίρου
- Βέροια: Αγωνία για τον 7χρονο που τραυματίστηκε σε πάρκο
- Ώρα τελικού στην Αγγλία: Άρσεναλ VS Μάντσεστερ Σίτι στο Γουέμπλεϊ
- Ισραήλ: Τουλάχιστον 180 τραυματίες από τις ιρανικές πυραυλικές επιθέσεις σε Ντιμόνα και Αράντ





